FORUM
ruszta
Re: ruszta
Decyduje ruwnierz waga do jakiej zamierzasz tuczyć. Wymogi unijne muwią że do 110 kg minimalna powierzchnia na tucznika to 0,65m2 a powyżej 110 kg to 1 m2.
sprzedam ruszta betonowe firmy Thye-Lokenberg każdy rozmiar
więcej informacji pod numerem tel.781 234 343
więcej informacji pod numerem tel.781 234 343
Witam. zamierzam wymieniać ruszta, chciałbym sam zrobić tylko nie mam formy, czy wie ktoś jak łatwo wykonać dobrą formę, lub gdzie można tanio kupić 1 forme? pozdrawiam
-
sam zrobisz dobry ruszt?
no to jest też cieżko powiedzieć, ojciec sie upiera że sami możemy zrobić, ale mi coś sie wydaje że to za długo nie wytrzyma
-
chyba szkoda waszej roboty, do tego potrzebny konkretny sprzet, no i parametry betonu, którego sam za nic nie ukręcisz
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc pisze tutaj, mam pytanie odnośnie kanałów pod rusztami, zastanawiam się jak zrobić z rurami, czy lepiej wstawiać trójnik tam gdzie ma być korek czy kupować nasady i wycinać w rurze otwór, z tego co się orientowałem nasady są tańsze lecz chcę się dowiedzieć czy nie ma większego problemu z tym wycinaniem i przyklejaniem nasady do rury, z góry dzięki za pomoc.
Ja wstawiałem trójnik z specjalnym wydłużeniem z nacięciami po zalaniu betonem obcinałem wystające niepotrzebne część nad poziom dna a korek robiłem z betonu za formę były donice od kwiatów 6 lat to używam i jest dobrzewojciech pisze:Nie chciałem zakładać nowego tematu więc pisze tutaj, mam pytanie odnośnie kanałów pod rusztami, zastanawiam się jak zrobić z rurami, czy lepiej wstawiać trójnik tam gdzie ma być korek czy kupować nasady i wycinać w rurze otwór, z tego co się orientowałem nasady są tańsze lecz chcę się dowiedzieć czy nie ma większego problemu z tym wycinaniem i przyklejaniem nasady do rury, z góry dzięki za pomoc.