FORUM
CENY TRZODY
Tak,wszystko się zgadza tylko że oni walcza o podniesienie pensji. Tylko że oni idąc do pracy nie dokładaja do tej pracy swoich pieniedzy a my musimy dokadać do kazdego tucznika. A cyfry na naszych kontach bankowych z dnia na dzien wdół.....janusz1783 pisze:Na dzien dzisiejszy strajkuja:
-celnicy
-górnicy
-pielęgniarki
-lekarze
-nauczyciele
- kolejarze
- szykuja sie do strajku prokuratorzy i sedziowie
O rolnikach ani razu nie wspomniał tusk ze ceny zywca sa na dramatycznie niskim niskim poziomie, moze trzeba mu w jakis drastyczny sposob przypomniec??????? a 1500 zł podwyzki to niektorzy nawet na miesiac tyle nie zarabiaja i jeszcze po 15 latach na emeryture chca przechodzic, a kto by nie chciał?????? rolnicy czy kierowcy gorsi sa???? ale oni musza jebac dotad az im sił zabraknie nikt sie nad tym nie lituje
heheh..... DUDUS chyba chciałes powiedziec ze do góry te cyfry ida, bo coraz wiecej kredytow bierzeny zeby przetrwac w tym okrotnym dla nas okresie. a co potem co powiemy naszym dzieciom jak dorosna zostawimy je z tymi naszymi długami naszymi problemami.
ja tego sobie nie wyobrazam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja tego sobie nie wyobrazam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Popieram wszystkie propozycje protestu .Ale proszę was zastanówcie się jeszcze raz nad moją propozycją aby wypuścić kilka sztuk świń wmieście lub okolicy.Można napisać sprayem jakiś napis na boku świni np. protest.Naprawdę to nie wymaga żadnej organizacji.Jak będzie protestować 100 rolników to nikt nie zwróci na to uwagi .Ajak po miastach będzie łazić 100 świń to ktoś to mósi zauważyć
Dani..!!! Nie obchodzi mnie kompletnie skad ten niemiecka kukiełka weżmie pieniadze. Obiecał wszystkim, wszystko to teraz ma..... pewnie zasuwa teraz na stoperanie bo sraczke ma non stop z nerwów. A jak nie zacznie rozwiazywać problemów, miedzyinnymi naszych to wywiozą go na taczce z kancelarii bo ludzie stracą ostatnie nerwy albo wybuchnie wojna domowa.....
-
http://www.ppr.pl/artykul.php?id=143988
rolnik hoduje świnki pół roku i ma 3 zl za kg
a skarb państwa wydaje 7 zł dziennie za kilogram żeby mieso przechować
czy to możliwe?i gdzie tu logika[
rolnik hoduje świnki pół roku i ma 3 zl za kg
a skarb państwa wydaje 7 zł dziennie za kilogram żeby mieso przechować
czy to możliwe?i gdzie tu logika[
- marek mokwa
- Kontakt:
-
Re: cena trzody
na jazde poboczami nietrzeba nikogo powiadamiac hu......ja nam zrobiom a co narobimy zametu to nmagda cwiklinska pisze:u mnie jest tak samo, ale takie jazdy chociasz poboczami, zwrucimy,uwage muwie wam zacznom cos gadac,chyba macie jeden ciągnik sprawny i przyczepe z czasem będzie nas wiecej
- marek mokwa
- Kontakt:
http://www.rolpetrol.com.pl/?JOB=wiad&wiersz=6783
Chyba nie ma co czekać na lepszą cene bo ta raczej prędko nie nadejdzie. Tuczniki 100kg wynocha z chlewni bo szkoda paszy.
Rolnicy zaczęli przetrzymywać zwierzęta, przetwórcy podnosić ceny. W Wielkopolsce gdzie i produkcja i protesty są największe stawki wzrosły już w zeszłym tygodniu, ale na razie minimalnie od 10 do 20 groszy za kilogram.
Na więcej nie pozwoli konkurencja. Bo gdy ceny u nas rosną od razu uaktywnia się import mięsa chociażby z Danii. W punktach skupu obowiązująca dziś cena żywca to najczęściej 3 złote za kilogram.
CZY TO NIE JEST KURW@ POJEBANE....?????
Chyba nie ma co czekać na lepszą cene bo ta raczej prędko nie nadejdzie. Tuczniki 100kg wynocha z chlewni bo szkoda paszy.
Rolnicy zaczęli przetrzymywać zwierzęta, przetwórcy podnosić ceny. W Wielkopolsce gdzie i produkcja i protesty są największe stawki wzrosły już w zeszłym tygodniu, ale na razie minimalnie od 10 do 20 groszy za kilogram.
Na więcej nie pozwoli konkurencja. Bo gdy ceny u nas rosną od razu uaktywnia się import mięsa chociażby z Danii. W punktach skupu obowiązująca dziś cena żywca to najczęściej 3 złote za kilogram.
CZY TO NIE JEST KURW@ POJEBANE....?????
-