FORUM
CENY TRZODY
Łudzicie się że rzepak w żniwa bedzie po 1500zł ????? Stwierdzam że wierzycie w cuda..........Ale niech wam bedzie..... Wg mnie rzepak droższy niz 1000zł nie bedzie. Mam 10h rzepaku., kontraktowanego z kruszwicą....maciek* pisze:a 1980 ja tez mam 15 ha rzepaku i uwazam ze w tym roku mozna bedzie na ytm zarobic ma byc po 1450 u ans w szamotułąch !!!!!!
pozwolicie że się wtrące odnośnie repaku ale ta roślina ma największe perspektywy niemcy płacą podobno po 1500 zgadzam się że po żniwach może być po 1000 ale pośrednicy chcą nabić kabze Trzeba ograniczać ilość zboża paszowego to sytuacja napewno w przyszłości się poprawi a cena rzepaku będzie szła w góre tak jak ropyPo rzepaku stanowsko super plon przenicy bardzo wysoki bez wielkich nakładów ta roślina się spłaca w następnych latach.Moim zdaniem mając nawet tylko świnki lepiej zasiać rzepak i w żniwa dokupić ew. zboża zdjąc z rynku nadmiar zboża paszowego i nie dopuścić by to zrobili inni
mądrze i trzeba mieć umowę a nie pośrednik a stanowisko supernita pisze:pozwolicie że się wtrące odnośnie repaku ale ta roślina ma największe perspektywy niemcy płacą podobno po 1500 zgadzam się że po żniwach może być po 1000 ale pośrednicy chcą nabić kabze Trzeba ograniczać ilość zboża paszowego to sytuacja napewno w przyszłości się poprawi a cena rzepaku będzie szła w góre tak jak ropyPo rzepaku stanowsko super plon przenicy bardzo wysoki bez wielkich nakładów ta roślina się spłaca w następnych latach.Moim zdaniem mając nawet tylko świnki lepiej zasiać rzepak i w żniwa dokupić ew. zboża zdjąc z rynku nadmiar zboża paszowego i nie dopuścić by to zrobili inni