FORUM
CENY TRZODY
-
Witam
Mojm zdaniem cena pojdzie w gore ale nie znacznie, ale za okolo 5-6 miesiecy to bedzie problem z tucznikiem.
Mam prosbe do Was, jak mozecie nie sprzedajcie tucznikow to wiekszych zakladow, nieh wożą te smierdziuchy z zachodu , ale i tam sie skoncza i co wtedy zrobia.
Ja osobiscie wole sprzedac taniej ale naszym zakladom mniejszym jak tym ch.... , bo i tak ukradna jeszcze na miesnosci i wadze.
Pozdrawim - Szykujmy sie na blokowanie dróg i dużych zakladow zeby nie wiechały tuczniki z zachodu .
Mojm zdaniem cena pojdzie w gore ale nie znacznie, ale za okolo 5-6 miesiecy to bedzie problem z tucznikiem.
Mam prosbe do Was, jak mozecie nie sprzedajcie tucznikow to wiekszych zakladow, nieh wożą te smierdziuchy z zachodu , ale i tam sie skoncza i co wtedy zrobia.
Ja osobiscie wole sprzedac taniej ale naszym zakladom mniejszym jak tym ch.... , bo i tak ukradna jeszcze na miesnosci i wadze.
Pozdrawim - Szykujmy sie na blokowanie dróg i dużych zakladow zeby nie wiechały tuczniki z zachodu .
słysze ze podnieśli cene z 2,90 na 3,00 z tego co widze to zaczyna brakować tucznika .region Leszno ,myśle że rzeżnie chcąc kupić tuczniki i mało zanie zapłaćić ,gdy cena troche zacznie rosnąć to obniżą cene żeby rolnicy się wystraszyli i zaczęli szybko sprzedawać a tucznika nie ma, pierwszy zrobi to PK..... D.... chlernie bym uważał na firme o kturej pisze a1980
Re: witam
u mnie 900+vat czyli prawie 950-pszenica(wilgotność do 14,5-parametry nie ważne)Lotar20 pisze:Ja sprzedalem dziś po 2,8zł za kg prosieta po 80zł za parke przenica po 900zł/t pasza droga dzis zlikwidowałem hodowle świń a miałem 60 sztuk tuczników...
-
- marek mokwa
- Kontakt:
zaczyna coś się dziać w ciągu godziny trzy telefony cenny
żywiec 3.50-3.60 mięs.57% MATUSIAK Ł ÓDŹ
wbc pierwszy telefon 4.30 drugi po 15 nim. 4.42 food service rawa maz.
czekam dalej
żywiec 3.50-3.60 mięs.57% MATUSIAK Ł ÓDŹ
wbc pierwszy telefon 4.30 drugi po 15 nim. 4.42 food service rawa maz.
czekam dalej
Ostatnio zmieniony czwartek 21 lut 2008, 19:12 przez slawek01, łącznie zmieniany 1 raz.
witam. jestem tu nowy bo dopiero teraz dowiedziałem się o tej stronie. jeżeli coś moge doradzić to kto może to niech się wstrzyma ze sprzedażą ok 1 tyg cena na teraz w siedleckim to 3+vat ale jak bardzo się pomaródzi
to i 40-50gr dołożą do towaru jak leci.tylko z tym wstrzymywaniem nieprzesadzajcie bo idą święta i pewnie żeby nas przestraszyć niedługo cena pewnie poleci na łeb i może być po ptakach.życze wszystkim najlepszych cen ja niestety niewytrzymałem likwiduje hodowle do tej pory miałem 18 macior w cyklu zamkniętym.powodzenia panowie mam nadzieję że przynajmniej wam się uda.Pozdrawiam.

-
Nie kupił zadnej maciory bo kiedys musiały się skonczyć.....................kasztan pisze:witam u mnie narazie 3+vat pośrednik wlkp.w mojej okolicy rozpoczyna się pomału masowe krycie loch ludzie maja nadzieje i na żniwa chcą mieć warchlaki osobiście nie jestem zbyt dużym optymistom mój pośrednik twierdzi że w ciągu ostatnich 2tyg.nie kupił żadnej maciory??????
-
-