FORUM
CENY TRZODY
-
Schodzą na sprzedaż tuczniki z październikowych miotów i jescze wtedy było ich sporo. i tak mi sie wydaje że ludzie zaczęli likwidowac maciory od tego momentu.PawelN pisze:Jeśli świnek wciąż dużo to skąd one się biorą.Większość z nas pisze o likwidacji loch, ja zmniejszyłem o 30%. Znajomy weterynarz ocenił,że w naszej okolicy zlikwidowano 150 maciorek.
-
-
Chciałbym zapytac Panów Prezydenta i Premiera czy wiedzą że wyżywieniem Narodu zajmuje się rolnictwo Niech biorą przykład z Francji czy Angli Tamci decydenci stawiają w głównej mierze na rodzimą produkcję a co robią Nasi decydenci ?Moż nie wiedzą ze w tym kraju też jeszcze mamy (agonalne) rolnictwo Jak tak ślepo zapatrzeni są na zachód to niech w całści przenoszą poczynania z tamtych krajów
- marek mokwa
- Kontakt:
-
-
-
Panowie ostrożnie z tym hura optymizmem. Przed swiętami BN też byli tacy i co było 4zł za klasę E po wybiciu. Ja słyszałem od pewnego profesorka z Poznania,że w maju świnie będą po 5zł tylko nie wiadomo czy przypadkiem nie za 2 kg. Niestety jesteśmy uzależnieni od cen na zachodzie a te na razie nie są na tyle wysokie żebyśmy mogli liczyć na 4zł.Dochodzi super mocny złoty następny zabójca polskich rolników.tea6@wp.pl pisze:Hej Ludzie , słyszałam o cenie 4 zeta za żywiec od przyszłego tygodnia,tego trzeba by się trzymać , podobno niektóre zakłady robią sobie rezerwacje na towarek w okolicach od 14 marca