FORUM
CENY TRZODY
- Muchozolali
-
Jurek pierwszy raz mnie zaskoczyłeś - pozytywnie. Ale widzę że mały odzew na forum na twoją ofertę. Ja akurat dostałem w tym tygodniu 4+vat ale dziwi mnie reszta która pisze na forum o cenach 3.2 - 3.5 a nie zgłaszają się do ciebie z towarem. Moze poprostu nie mają już swin a forum odwiedzaja z przyzwyczajenia. W każdym bądz razie jak na pośrednika cena 4 zł to rewelacja. Ja sprzedaje bezposrednio do zakładu mięsnego i te 4 zł to musiałem wyrywac im z gardla.
-
Mam pytanie w szczególności do osób będących na proteście 13 lutego.
Padło wtedy ustalenie,że w przyszłym tygodniu rząd miał się spotkać z rolnikami i liderami związkowymi w celu ustalenia programu do rozwiązania problemu ceny trzody.Zarówno liderzy protestu jak i min. Ławniczak głośno zapowiadali o takim spotkaniu (no chyba że sie przesłyszałem).
Niebawem minie miesiąc od protestu i co ? cisza ! żadnych rozmów,żadnych ustaleń ...
Bierności rządu oczywiście sie nie dziwie, rolnikom i związkowcom jak najbardziej. No ale cóż,skoro 3,50 wszystkich zadawala...Biedny rolnik znowu został zbałamucony obietnicami i na tym jak zawsze koniec.
A może ustalenia były inne, panowie
Padło wtedy ustalenie,że w przyszłym tygodniu rząd miał się spotkać z rolnikami i liderami związkowymi w celu ustalenia programu do rozwiązania problemu ceny trzody.Zarówno liderzy protestu jak i min. Ławniczak głośno zapowiadali o takim spotkaniu (no chyba że sie przesłyszałem).
Niebawem minie miesiąc od protestu i co ? cisza ! żadnych rozmów,żadnych ustaleń ...
Bierności rządu oczywiście sie nie dziwie, rolnikom i związkowcom jak najbardziej. No ale cóż,skoro 3,50 wszystkich zadawala...Biedny rolnik znowu został zbałamucony obietnicami i na tym jak zawsze koniec.
A może ustalenia były inne, panowie

- Muchozolali
- Muchozolali
http://waluty.wp.pl/wykresy_walut.html? ... G&x=3&y=16
w roku ok 40 gr
http://waluty.wp.pl/wykresy_walut.html? ... &x=40&y=17
w roku 60 gr
i tak drodzy panstwo złoty bedzie sie umacniał bo musi inflacjie dławic
cenny lecą i poleci wszystko.
poczekajcie a zobaczycie jak co poniektorzy zostana z reką w nocniku.
poz
w roku ok 40 gr
http://waluty.wp.pl/wykresy_walut.html? ... &x=40&y=17
w roku 60 gr
i tak drodzy panstwo złoty bedzie sie umacniał bo musi inflacjie dławic
cenny lecą i poleci wszystko.
poczekajcie a zobaczycie jak co poniektorzy zostana z reką w nocniku.
poz
- Muchozolali
-
ale ci pakują za żywą ,tylko powinieneś się zdecydować 4,00 czy 4,20 bo to jest wielka różnica .Piszesz pierdoły i gro ludzi na tym forum robi tak samo jak ty, a ja nierozumię dlaczego to robicie ,powinniśmy sobie pomagać a nie przekrzykiwać się u kogo płacą więcei i pisać nie prawdęczarny pisze:Nic tylko gratulować polskiej gospodarce i umacniającemu się złotemu.Nie będzie podwyżek a coraz więcej będziemy kupować.Na jutro 4,00-4,2 +vat za dobre

-
-
z takim tekstem to na ministra rolnictwa !!!!wszyscy cie poprą tylko kto ma tyle w europieczarny pisze:cena na dzien dzisejszy powinna wynosić 12kg żyta za 1 kg żywca to jest około 9zł .Taka cena dała by opłacalnośc i tym najmniejszym.Pzed przystąpieniem do UE tak było ,a miało być jeszcze lepiej ''niewidze''
-
-
jak jest wystarczająca ilość świń to czemu górale nie jadą do was tylko do wielkop .gdzie muszą drożej zapłacić, jestem bardzo ciekawa, gdzież znajduje się ten tumult świnek, z tego co widać to u nas w północnej wielkop. produkcja zmniejszyła sie o 30% ,i to nie wiad. wytrzepane z rękawa tylko relacja lek. wet., potwierdzana przez firmy paszowe. u nas kolo 100 szt spox 4 za zywiec
Mam do sprzedaży 100 szt co drugi czwartek, w lutym skończyła mi się umowa u dudy i nie wiem co robić czy przedłużać czy nie. Wstępnie zakontraktowałem na ten tydz i wielki pan duda podniesie mi 10gr od ceny wyjściowej. W założeniu cena wbc 4,8 + 10gr + 14gr premi wyjdzie 5,04 za kg wbc. Jeśli ktoś jest w stanie dać więcej tj przynajmniej 4,2 za kg/ żywej to rozważę propozycje. Mieszkam w powiecie Gostyńskim w Wielkopolsce. Aha i waruneczek płatność przy odbiorze. Pozdrawiam
-
Ceny
U nas w Wielkopocse na skupie u pośrednika były 3,4+vat i skupli300szt sama nie wiem cozrobić czy sprzedawać czy czekać a jak w wazych rejonach