FORUM
CENY TRZODY
-
CENY
Słuchaliście agrobiznesu powiedzieli że rolnicy nauczeni doświadczeniem sprzedają teraz bo po świętach niewiadomo jaka będzie cena. Ale ja chyba poczekam skoro w waszych stronach są droższe to unas za tydzień będzie tak samo bardzo wszystkim dzękuję za informacje
Re: CENY
MAŁGORZATA JAWORSKA pisze:Słuchaliście agrobiznesu powiedzieli że rolnicy nauczeni doświadczeniem sprzedają teraz bo po świętach niewiadomo jaka będzie cena. Ale ja chyba poczekam skoro w waszych stronach są droższe to unas za tydzień będzie tak samo bardzo wszystkim dzękuję za informacje
Po Bożym Narodzeniu tez miało byc taniej i co było rynek jest kompletnie rozregulowany także nic nie wiadomo
-
ceny
Po Bożym Narodzeniu były trochę droższe ale exportu nie bylo -do Nowego Roku a potem cena spadła .Myślę że świń jeszcze nie brakuje przecież gdze są te prosięta które się urodziły tak naprawdę towaru będzie brakować w Maju-czerwcu
SPRZEDAJCIE WSZYSTKO TAK BO PO SWIETACH BEDA BEDA PO 2 ZŁ !!!
KIEDY ROLNIK NAUCZY SIE MYSLEC ?
CHYBA NIGDY ?
SWINIE DROZEJĄ W CAŁEJ UNII WIEC JESZCZE RAZ POWTARZAM BEZ PANIKI.
ALE NIKOGO NIE ZATRZYMAM ZE SPRZEDAZA MA TAKA OCHOTE NIECH SPRZEDAJE .
JA UWAZAM ZE KONIEC TANICH TUCZNIOW ZAPYTAC W ZAKLADACH PASZOWYCH JAK SPADA SPRZEDAZ PASZ GOTOWYCH
KIEDY ROLNIK NAUCZY SIE MYSLEC ?
CHYBA NIGDY ?
SWINIE DROZEJĄ W CAŁEJ UNII WIEC JESZCZE RAZ POWTARZAM BEZ PANIKI.
ALE NIKOGO NIE ZATRZYMAM ZE SPRZEDAZA MA TAKA OCHOTE NIECH SPRZEDAJE .
JA UWAZAM ZE KONIEC TANICH TUCZNIOW ZAPYTAC W ZAKLADACH PASZOWYCH JAK SPADA SPRZEDAZ PASZ GOTOWYCH
Obys Jurek mial racje. Chcialbym tez napisac jakas mądrą prognozę ale brak mi juz słów na to co sie dzieje. Juz nic nie rozumię z tego. Jak drożeje ropa na stacjach jest drożej, jak drożeje węgiel to płacimy więcej za prąd, tylko u nas jak drożeje zboże, soja, paliwo i prąd to dostajemy mniej za świnie. Może ktoś to wytłumaczyć???
-
ceny
Panie Jurku bardo bym chciała żebyś miał racje Tylko przy tej cenie zboża koncetratów i pasz co to znaczy drogie świnie. Przecież wchodzącc do UE ma nas zostać ok.20% reszta ma sobie znaleść inne zajęcie.
- Muchozolali
mysle ze nie bedzie obnizek - poltusze sa na dzisiaj po 5,6zł wczoraj były 5,45zł
http://www.rolpetrol.pl/?JOB=notowania&SECT=m
http://www.rolpetrol.pl/?JOB=notowania&SECT=m
- Muchozolali
http://www.netbrokers.pl/news.php?&arty ... 22&dzial=8
jeszcze raz usłysze o strajku
sami sobie sie osmieszaja
jeszcze raz usłysze o strajku
sami sobie sie osmieszaja
Witam, zadzwon pod ten numer 034 3573197 to jest tylko 30KM od Radzionkowa POZDRAWIAM.corvina pisze:Gdzie na sląsku płacą 3.4? Przestań pisać takie bzdury. Najniższa cena o której słyszę to 3.8 No chyba że masz pół świni na sprzedaż ale to już twoja sprawTJ pisze:W mojej okolicy pośrednicy kupują 3.40+VAT ijest wystarczająca ilość świń
-
Panowie czytam wasze posty i jestem przerażony ,co znaczy ,słyszałem!!!, mówili!!!,wydaje mi się!!!, i tym podobne ,podawajcie fakty a nie jakieś dyrdymały które usłyszeliście pod sklepem na wsi, sami się nakręcacie tylko nierozumię do czego ma to służyć ,świni niema !!!!! ,tucznik rośnie w cene w całej europie i niezanośi się na to że nagle spadnie na 2 zł przynajmniej tak wygląda rzeczywistość ,dziś zabierał mi pozmeat (sokołów) cena WBC klasa E 4.35 + vat ,POZDRAWIAM
-
-
-
-