FORUM
CENY TRZODY
- Muchozolali
-
Na temat podatku dochodowego można dyskutować.Ja jestem zdania iż obecnie płacony podatek rolny od gruntów jest niesprawiedliwy, gdyż nie uwzględnia skali produkcji. I tak panowie ferma nie posiadająca zbyt wiele ziemi a produkująca olbrzymie ilości świń nie płaci tego podatku. Jestem też zdania iż bogatym rolnikom państwo nie powinno dopłacać do KRUS-u.
-
Jeżeli stać Cię na wykupienie całej wioski to dlaczego nie miało by Cię stać na zapłacenie całej składki. Nie rób się takim biednym, bogatym dziadem.arek pisze:a widziales bogatych rolnikow
Jeżeli chodzi o bogatych rolników to oczywiście widziałem i widzę codziennie właśnie budują w pobliskiej miejscowości sobie pałac w stylu Dody, niestety normalnych zjadaczy chleba w Polsce jeszcze na razie nie stać na taką ekstrawagancje.
-
Nasuwa się pytanie po jakiego diabła brałeś te kredyty. Tą ziemie którą tak ochoczo chcesz kupować to też chcesz brać na kredyt. Może to tak samo nie ma sensu jak budowa nowych chlewni.Miną lata i dopłat może już nie być,albo tak jak teraz umocnienie złotego i pomimo rzekomego wzrostu będzie spadek wysokości dopłat.arek pisze:gdybym musial dzis splacic wszystkie kredyty to watpie czy na sol by mi pozostalo wyprzedajac oczywiscie caly majatek
-
-
-
A jaki DUDA ma pałać i gdzie bo mieszkam nie daleko noego i żadnego pałacu nie widziałemPO-pulista pisze:Jeżeli stać Cię na wykupienie całej wioski to dlaczego nie miało by Cię stać na zapłacenie całej składki. Nie rób się takim biednym, bogatym dziadem.arek pisze:a widziales bogatych rolnikow
Jeżeli chodzi o bogatych rolników to oczywiście widziałem i widzę codziennie właśnie budują w pobliskiej miejscowości sobie pałac w stylu Dody, niestety normalnych zjadaczy chleba w Polsce jeszcze na razie nie stać na taką ekstrawagancje.
widze ze na forum najlepiej wychodzi nam marudzenie ze nic nie warto wtedy jestes tu kims a jak piszesz o sukcesach nawet tych malutkich to jestes beee sami piszecie ze tylko duze dobrze zmechanizowane i zarzadzane gospodarstwa maja szanse przezyc a jak to zrobic nie inwestujac w glebe czy budujac nowe chlewnie corvina gdybym mial duzo kasy to pierdzielnalbym ta gospodarke i wyjechal gdzis na wakacje caloroczne tylko jak to zrobic by nic nie robic i zarobic a rencinki nawet nie widac
MOZE NIEUWIEZYCIE ALE W MOJEJ OKOLICY JEST POTEZNA HODOWLA BYDLA MLECZNEGO I 3 HA ZIEMI POSZLO ZA 210 TYS ZL A POZA TYM NIKT NIESPRZEDAJE U NAS NIE LICZY SIE CENA LICZY SIE TYLKO MOZLIWOSC POSIANIA HEKTARA KUKURYDZY NA KISZONKE CZY TRAWY A DZIERZAWA KOSZTUJE 1500 ZL ZA HA + DOPLATA DLA WLASCICIELA WIEC SAM ZASTANAWIAM SIE CZY SWOJEJ ZIEMI NIE ODDAC W DZIERZAWE 

MIASTO NIE POSIADA ŻADNYCH HEKTARÓW I CZY GOZEJ ZYJĄ ?
A CHŁOP NA WSI MA 50 H MAŁO , MA 100 H TEZ MAŁO I W KONICU NA KONIEC ZYCIA NASYPJĄ MU NA TRUMNE I WTEDY STARCZY ! A GOSPODARSTWO PRZEJMNIE SYN I MA CO SPRZEDAWAC
CZY NATYM ZYCIE POLEGA ?
WIEC NIECH LUDZISKA PŁACA NAWET PO 100 TYS NASTEPCA BEDZIE WIEDZIAŁ CO ZROBIC Z TA ZIEMIĄ
A CHŁOP NA WSI MA 50 H MAŁO , MA 100 H TEZ MAŁO I W KONICU NA KONIEC ZYCIA NASYPJĄ MU NA TRUMNE I WTEDY STARCZY ! A GOSPODARSTWO PRZEJMNIE SYN I MA CO SPRZEDAWAC
CZY NATYM ZYCIE POLEGA ?
WIEC NIECH LUDZISKA PŁACA NAWET PO 100 TYS NASTEPCA BEDZIE WIEDZIAŁ CO ZROBIC Z TA ZIEMIĄ
-
Chodziło mi o ekstrawagancką piosenkarkę Dode nie o Dudę tego od ubojni.Jeżeli o niego chodzi to tez ma swoje posiadłości i to jak jeden kolega pisał nie konieczni w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.Niedawno chyba rok temu zakupił zabytkowy pałacyk.waldi pisze:A jaki DUDA ma pałać i gdzie bo mieszkam nie daleko noego i żadnego pałacu nie widziałemPO-pulista pisze:Jeżeli stać Cię na wykupienie całej wioski to dlaczego nie miało by Cię stać na zapłacenie całej składki. Nie rób się takim biednym, bogatym dziadem.arek pisze:a widziales bogatych rolnikow
tak to jest jak sie emocji nie umie oddzielic od interesow. moim zdaniem 20 tys za hektar przy tej koniunkturze to wystarczajaca cena bo wtedy sa z tego jakies zyski. a po co robic jak zyskow nie ma? dla idei? mowicie ze takimi dobrymi ekonomistami jestescie a liczyc nie umiecie? kupowanie ziemi tak drogo nie ma sensu
ARKU JA CIE NIE WSTRZYMUJE Z ZAKUPEM ,ZAKUPUJ .
TYLKO STWIERDZAM FAKTY UNAS PREZESI TEZ NAKUPILI ZIEMI ZA SYMBOLICZNA ZLOTOWKE W 1989 R
I DZIS TEZ SPRZEDAJA PO 40 TYS ZL ROLNIKĄ TO CO CI PREZESI NIE UMJA LICZYC ?
ALE TY MOZESZ KUPOWAC TO SA TWOJE PIENIADZE TYLKO OSTRZEGAM ZE MOZE TO SKONICZYC SIE ZILE
ALE TO TYLKO MOJA SUGESTIA ARKU
ZYCZE CI POWODZENIA Z TYM KUPNEM , ALE POMYSL TROSZKE TEZ O SOBJE O SWOOIM ZDROWKU
A CZY BEDE CHODOWAL SWINKI ZADECYDUJE TEN ROK . BO MOZE TO BEDZIE JUZ OSTATNI ROK CHODOWLI .
JA, UWIESZ MI NIE MUSZE TEGO ROBIC ROBILEM KIEDY BYŁA KASA TERAZ JAK NIEBEDZIE KASY ZMIENIE ZAWOD NA RYNKU POKAZUJE SIE COS BARDZIEJ PŁATNEGO NIZ CHOW TUCZNIKA JUZ ERA DOBRYCH CZASOW NA PRODUKCJI TUCZNIKA MINEŁA I DLUGO NIE WRUCI
TERAZ NA BUDOWNICTWIE MOZNA DOBRZE ZAROBIC PODPOWIADAM
TYLKO STWIERDZAM FAKTY UNAS PREZESI TEZ NAKUPILI ZIEMI ZA SYMBOLICZNA ZLOTOWKE W 1989 R
I DZIS TEZ SPRZEDAJA PO 40 TYS ZL ROLNIKĄ TO CO CI PREZESI NIE UMJA LICZYC ?
ALE TY MOZESZ KUPOWAC TO SA TWOJE PIENIADZE TYLKO OSTRZEGAM ZE MOZE TO SKONICZYC SIE ZILE
ALE TO TYLKO MOJA SUGESTIA ARKU
ZYCZE CI POWODZENIA Z TYM KUPNEM , ALE POMYSL TROSZKE TEZ O SOBJE O SWOOIM ZDROWKU
A CZY BEDE CHODOWAL SWINKI ZADECYDUJE TEN ROK . BO MOZE TO BEDZIE JUZ OSTATNI ROK CHODOWLI .
JA, UWIESZ MI NIE MUSZE TEGO ROBIC ROBILEM KIEDY BYŁA KASA TERAZ JAK NIEBEDZIE KASY ZMIENIE ZAWOD NA RYNKU POKAZUJE SIE COS BARDZIEJ PŁATNEGO NIZ CHOW TUCZNIKA JUZ ERA DOBRYCH CZASOW NA PRODUKCJI TUCZNIKA MINEŁA I DLUGO NIE WRUCI
TERAZ NA BUDOWNICTWIE MOZNA DOBRZE ZAROBIC PODPOWIADAM
Ostatnio zmieniony niedziela 04 maja 2008, 14:40 przez JUREK, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek mokwa
- Kontakt:
-
-
- WOJCIECH1236