FORUM
CENY TRZODY
-
Ja już nic z tego nie rozumię. Jurek proponuje na forum 4.40 do ręki a tu ludzie piszą że sprzdają po 3,70 i 3.90. Czy ktoś tu ma klapki na oczach czy ja jestem tak głupi że tej matematyki pojąć nie mogę?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
maciek*
bo ludzi trzeba zmotywować do działania, sami z siebie nie są zbyt aktywni a sądzę że giełda startuje akurat w BARDZO ODPOWIEDNIM czasie i chociaż sam mam pewne wątpliwości czy się powiedzie to trzymam kciuki za tą inicjatywę. Choćby odbywał się przez nią zaledwie 0,001% sprzedaży to i tak pozwoli realnie ustalić CENĘ RYNKOWĄ za duże partie dobrego towaru do których będzie się można odnieść a nie tak jak teraz czytamy na forum rozstrzał pomiędzy 3,60 a 4,50zł/kg i jak dzwonię do klienta a on mi mówi że ma do sprzedaży 15 świnek to sam nie wie jaka cena by go satysfakcjonowała bo słyszał że ŚWINIE są po 4,50.
Trzymam kciuki i bacznie obserwuję
a propos takie małe partie to poniżej 4,00...
bo ludzi trzeba zmotywować do działania, sami z siebie nie są zbyt aktywni a sądzę że giełda startuje akurat w BARDZO ODPOWIEDNIM czasie i chociaż sam mam pewne wątpliwości czy się powiedzie to trzymam kciuki za tą inicjatywę. Choćby odbywał się przez nią zaledwie 0,001% sprzedaży to i tak pozwoli realnie ustalić CENĘ RYNKOWĄ za duże partie dobrego towaru do których będzie się można odnieść a nie tak jak teraz czytamy na forum rozstrzał pomiędzy 3,60 a 4,50zł/kg i jak dzwonię do klienta a on mi mówi że ma do sprzedaży 15 świnek to sam nie wie jaka cena by go satysfakcjonowała bo słyszał że ŚWINIE są po 4,50.
Trzymam kciuki i bacznie obserwuję
a propos takie małe partie to poniżej 4,00...
Wreszcie ruszyło z kopyta. Jurek za dobrą cenę bedę miał do ciebie ok 80 szt kolo 27 maja. pozdrawiam lukas_n@op.pl
- Muchozolali
-
-
- Muchozolali
5,30 za e w skupie a na giełdzie rolpetrol 6,20 za e i niech znowu ktoś mi powie że zakłady nic na tym nie zarabiają
napewno zacznie się już dawno zapowiedana "fala bankructw zakładów mięsnych" może taniej sprzedawajmy tuczniki to może jakiś zakład ocaleje przecież nie musimy brać po 4zl za kilogram bo będziemy milionerami trzeba sie podzielić z zakładami miesnymi tyle już nazarabialiśmy i przez nas oni teraz zbankrutują jakie to smutne 

- Muchozolali
-
-
-
wiadomo, że odbierzecie to po swojemu...
ale ja zachęcałbym już do sprzedaży, ceny nareszcie się wykrystalizowały, bo w poprzednim tygodniu niewiadomo było ile wołać i ile dać, teraz raczej każdy odkrył już swoje karty.
Dość powiedzieć że żywe duńskie jadą do nas i kosztują poniżej 5,00zł/kg
resztę proszę pokalkulować samemu
ale ja zachęcałbym już do sprzedaży, ceny nareszcie się wykrystalizowały, bo w poprzednim tygodniu niewiadomo było ile wołać i ile dać, teraz raczej każdy odkrył już swoje karty.
resztę proszę pokalkulować samemu
staszek pisze:
Ponizej 5zł - pojęcie względne, ?
p.s dobre ceny w Polsce dostaja tylko nieliczni producenci, i ........WSZYSCY POŚREDNICY którzy wykorzystują rozdrobnienie polskich gospodarstw i brak orientacji w cenach większosci rolnikow
p.s2 ponizej 5zł to moze jadą ale papiery na wschód a mieso zostaje w polsce