FORUM
CENY TRZODY
Ręce opadają, Wy naprawdę czytacie i interpretujecie tak jak chcecie. Miałem na myśli, że zabrakło mięsa nieprzetworzonego!!! Karkówki przede wszystkim ludzie szukali - na grilla!
Czy Wy uważacie że z duńskich przodków mięso nie pojawia się w sklepach?? O naiwności...
Myślicie że konsument odróźni w sklepie mięso z polskiej świni od świni holenderskiej?
Dużo zdrowia i zdrowego rozsądku
Czy Wy uważacie że z duńskich przodków mięso nie pojawia się w sklepach?? O naiwności...
Myślicie że konsument odróźni w sklepie mięso z polskiej świni od świni holenderskiej?
Dużo zdrowia i zdrowego rozsądku
JAN, nie chce mi się już brać udziału w tej dyskusji... Kto Ci wpuści zielone mięso do sklepu!
A swoją drogą jak karmisz swoje POLSKIE tuczniki? Tylko POLSKĄ paszą? Z POLSKIEJ firmy? Tylko POLSKIE leki? Prosięta też od POLSKIEGO hodowcy?
To gratuluję, pewnie w lodówce też masz tylko POLSKIE produkty? Ale ten temat już kiedyś był!
Acha jeździsz też pewnie Polonezem albo WSKą a paliwo masz z POLSKIEJ rafinerii wydobywane z POLSKICH złóż w Karlinie.
Zdrowego rozsądku życzę.
A POLSKA ograła Islandię w szczypiorniaku!
i dodam jeszcze że jestem patriotą! zdroworozsądkowym!
A swoją drogą jak karmisz swoje POLSKIE tuczniki? Tylko POLSKĄ paszą? Z POLSKIEJ firmy? Tylko POLSKIE leki? Prosięta też od POLSKIEGO hodowcy?
To gratuluję, pewnie w lodówce też masz tylko POLSKIE produkty? Ale ten temat już kiedyś był!
Acha jeździsz też pewnie Polonezem albo WSKą a paliwo masz z POLSKIEJ rafinerii wydobywane z POLSKICH złóż w Karlinie.
Zdrowego rozsądku życzę.
A POLSKA ograła Islandię w szczypiorniaku!
i dodam jeszcze że jestem patriotą! zdroworozsądkowym!
Z tym zielonym mięsem, to masz Staszek rację! Żeby nie było zielone wystarczy kąpiel w nadmanganianie potasu i wygląda jak nowe(świeże). Tylko w smaku jakieś takie (tfu! tfu!) foliowe! Dziś kupiłem chleb razowy, patrzę a tu konserwant e282. No dobra, kwas propionowy nie jest źle, ale od kiedy konserwuje się chleb? A grillowej kiełbasy nie opisują, może im metek zbrakło! 

Oj Staszku, Staszku! Jeżeli komuś odpowiadam, to dany post czytam od A do Z.staszek pisze:
Post musi być krótki bo długich nie czytacie albo odbieracie inaczej niż zamysła autora --> patrz Glebiusz więc...
Jeżeli chodzi o zamysł autora to potrafię go odczytać bez wyartykułowania kolorem (np. 9,99 zł - niebieskim czy 1,99 zł - czerwonym). Tak się składa, że kreatywność pracowników skupu ZM jest bardzo duża. Potrafią ustalić cenę z końcówką 77 i 27 groszy i to netto.
Grysza! Akurat do tej pory rzeźnik miał tuczniki, bo sie w porę zaopatrzył! Mam pytanie: czy chodziłeś kiedyś na kurs szybkiego czytania, jeśli tak to może przeoczyłeś któreś zajęcia? Szczerze mówiąc, to bardzo trudno czyta mi się niektóre posty forumowiczów, bo nie wiem w jakim języku są one napisane. Polski to nie jest. 

- WOJCIECH1236
Monim zdaniem jakby świnie były po 6 zł to znowu szaleństwo by było i po pewnym czasie znów za duzo świń....cena zboża też jest bardzo istotna
Bo w tym roku bardzoij opłacało sie sprzedać zboże a nie chwoać świń i dużo ludzi tak postąpiło. Jak zboze bedzie siw trzymało w cenie to i tucznik bedzie w cenie i tak powinno być każdy zarobi
Bo w tym roku bardzoij opłacało sie sprzedać zboże a nie chwoać świń i dużo ludzi tak postąpiło. Jak zboze bedzie siw trzymało w cenie to i tucznik bedzie w cenie i tak powinno być każdy zarobi
-
-
-
- WOJCIECH1236
i jak tu żyć i produkować???nadal do naszych ukochanych zakładów mięsnych nie dociera fakt,że za chwilę i ci nieliczni z nas ci wytrwali złożą broń:))))a może właśnie o to chodzi,żeby w naszym kochanym kraju rolnictwo całkiem padło???tylko co zrobią firmy paszowe,ubojnie ,mleczarnie i cała reszta przetwórców żerujących na nas jeśli tej w ich mniemaniu najgłupszej masy producenckiej już nie będzie???
cena trzody
4.8+vat ja wczoraj sprzedałem
- Muchozolali
-