Jak oceniacie firmę Polnet

Stanley

Jak oceniacie firmę Polnet

Post autor: Stanley »

Witam,
Planuje modernizacje swojej chlewnii, ze wszystkich ofert najbardziej atrakcyjna wydaje się być ta z Polnetu, dali mi naprawde niskie ceny.
Napiszcie prosze co sadzice o tej firmie bo nie mam z nia doswiadczen.

Z gory dzieki za odpowiedzi
lantier

Post autor: lantier »

napisz moze dokladniej co bedziesz modernizował............

dwa razy bym sie zastanowił nad zakupem urzadzeń "firmowych" - tak to nazwijmy (tubomaty itp)
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

smoczki to oni sobie moga do swojich dzieci dac

poz
Sambor

Post autor: Sambor »

Hej...stanowczo odradzam firme POLNET, bo bedziesz sie męczył cały czas z tym ich wyposażeniem. Polecam bigdutchmann, oraz hodowca, bo tańsza, a równierz bardzo dobra i solidna :lol:
robeek

Post autor: robeek »

Napisz Kolego z jakich okolic jesteś to Ci poradzę kogo wybrać.
pool

Post autor: pool »

koledzy gdzie kupię najtaniej ruszta plastikowe dla tuczników.??
slawko973

Post autor: slawko973 »

a po co ci kolego plastikowe ruszta dla tuczników? to chyba pomyłka? dla tuczników są betonowe, tylko... tak przynajmniej słyszałem.u mnie są plastikowe, ale dla loch i warchlaków....
PIG-SIN
Kontakt:

Post autor: PIG-SIN »

Witam, oferujemy kompleksowe wyposażenie budynków inwentarskich łącznie z rusztami firmy MIK

Kontakt

pigsin@wp.pl
Alf27

Post autor: Alf27 »

Kolego daj sobie spokój z tą firmą kupiłem do nich 12 sztuk tubomatów i są do niczego regulacja wysypu to poprostu porazka, a że były na tzw gwarancji dzwoniłem kilka razy i doiero jak ich postraszyłem że napiszę jak traktują klijenta przekonali się że reputacja firmy została narażona na szwank przysłali nieodpłatnie kurierem nowe regulacje ale przełożyć musiałem sam ale też są do kitu.Pozdrawiam Alf27
Karpiu09

Post autor: Karpiu09 »

Zgadza się mam tez kilka tubomatów z Polnetu to naprawdę ciężko jest je ustawić szkoda pieniędzy
rolnik_wlkp

osobiscie polecam Terraexim

Post autor: rolnik_wlkp »

Powiem.. tak Polnet faktycznie nie zasluguje na większą uwagę.... ja mam wyposażenie z Terraeximu i może nie jest to najtańsza firma na rynku... ale jej towar to nie "chłam"... robiony po garażach... ale kwestia wyboru zależy od was... zainteresujcie się tą firmą... aaa co do Zootechu... można sobie darować.... typowa garażówka...
baraki

Post autor: baraki »

W garażu tez mozna produkowac wystarczajaco dobre wyposażenie, chlewnia to nie prom kosmiczny i cudów techniki w niej nie trza, ważne by było jak najtańsze i spełniało swoja rolę. "krowy nie musza jeśc ze złotych złobów żeby dawac dobre mleko" jak mawiał pewien profesor z SGGW.
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Ja mam całe wyposażenie chlewni z Polnetu, smoczki i poidła bardzo chwalę, większość rzeczy też mi nie przeszkadza ale tubomaty to tragedia, fuszera na maksa
baraki

Post autor: baraki »

No to mnie zniecheciliście do tych tubomatów polnetowskich, zastanawiałem sie nad ich zakupem do tuczarni na głębokiej ściółce.
andre

Post autor: andre »

nie wiem jak terazniejsze tubomaty z Polnetu ale mam ich pierwsze wydania i do dzis mi służą,a tak ogólnie jarzma porodowe i cała wentylacja na nowej chlewni i też dobrze ,jedynie miałem problem z jednym sterownikiem ale obsługa serwisowa na medal ,następnego dnia miałem już inny. Także raczej nic złego nie moge powiedziec choc polecałbym równiez firme Meprozet mam od nich kojce dla loch lużnych i bardzo solidnie wykonane
sentimo

Post autor: sentimo »

Znajomy ma tubomaty z Polnetu i nie poleca.Kojce porodowe z Meprozetu mam jeszcze komunistyczne i jeszcze trochę posłużą, natomiast te z Rolstalu to przestałem liczyć ile razy już spawałem.
maciek*

Post autor: maciek* »

a ja z kolei mam jarzma z meprozetu takie 6-7 letnie to tez juz niezle naspawane na nich
brzydal

Post autor: brzydal »

ja też mam z rolstalu i nie polecam
sentimo

Post autor: sentimo »

maciek* pisze:a ja z kolei mam jarzma z meprozetu takie 6-7 letnie to tez juz niezle naspawane na nich
widać za komuny lepiej robili
Awatar użytkownika
marek mokwa
Kontakt:

Post autor: marek mokwa »

A JA MAM NOWE BO JUŻ PO 2 LATACH UŻYTKOWANIA PRODUCENT WYMIENIŁ MI W GRUDNIU NA GWARANCJI TEŻ POPĘKAŁY
maciej21

Post autor: maciej21 »

Odświeżę troche temat....myślę nad wyposażeniem firmy Wesstron...co o niej sądzicie?
Rob

Post autor: Rob »

korzystalem z weestromu przy budowie tuczarni i jestem z niej zadowolony w tym roku buduje chlewnie dla loch i cale wyposzzenie biore z weestromu.maja dobrej jakosci towar i po przyzwoitych cenach.trzeba ostro z nimi negocjowac!
Bobo

Post autor: Bobo »

Rob a mógłbyś powiedzieć ile macior będziesz miał i koszt inwestycji??
Rob

Post autor: Rob »

80loch w chlewni bedzie sie znajdowal sektor krycia , kojce grupowe i jeden kojec dla knura. kosz wyposazenia 135000zl ,koszt wyposazenia to ruszta, pszegrody,koryta,paszociag,wentylacja i kanaliza.mam nadzieje ze 400000zl starczy mi na caly budynek
andrzej-guzik

Post autor: andrzej-guzik »

Tak z ciekawości zapytam w jakim czasie ci się inwestycja zwróci??
raf

Post autor: raf »

Co do firmy Polnet to mi atrakcyjniejszą ofertę złożyła firma Mardar. Cena była niższa a towar też dobrej jakości, bo kilka lat temu wyposażali chlewnię mojemu znajomemu i jest zadowolony z ich wyposażenia.
Mi obecnie zamiast tubomatów proponują karmniki skrzynkowe crystal spring. Zachwalają je, że to podobno bardzo dobry i sprawdzony w ameryce produkt. I właśnie nad ich zakupem się zastanawiam. Czy ktoś z was ma je może u siebie i może napisać jak mu się sprawdzają? Warto się na nie zdecydować?
Awatar użytkownika
lukas1982

raf pisze:Co do firmy Polnet to mi atrakcyjniejszą ofertę złożyła firma Mardar. Cena była niższa a towar też dobrej jakości, bo kilka lat temu wyposażali chlewnię mojemu znajomemu i jest zadowolony z ich wyposażenia.
Mi obecnie zamiast tubomatów proponują karmniki skrzynkowe crystal spring. Zachwalają je, że to podobno bardzo dobry i sprawdzony w ameryce produkt. I właśnie nad ich zakupem się zastanawiam. Czy ktoś z was ma je może u siebie i może napisać jak mu się sprawdzają? Warto się na nie zdecydować?
Na tucz lepiej tubomaty, mniej sie zawieszają. Ale w małej odchowalni wypierdoliłem wszystkie tubo i wstawiłem korytka+skrzynkowe. Jest lepiej
maciek*

no ja na ochowalniach mam skrzynkowe + dokarmiaczki transit !!!! a w tuczarni tubomaty
beniu33

Post autor: beniu33 »

Jakš macie temperaturę w odchowalni w pierwszych 10 dniach?
maciek*

ja mam ok 20 stopni a pod daszkami moze byc ok 28
Awatar użytkownika
lukas1982

Ja mam 25 stopni a na betonie jest około 31 (podłogówka)
beniu33

Post autor: beniu33 »

Pierwszy raz odsadziłem na ruszcie z wydzielonym legowiskiem-ogrzewanie wodne;temperatura wody ustawiona na piecu gazowym35 stopni. W pomieszczeniu temp. 24,5 , po 5 dniach zaczęły obgryzać ogonki - na œciółce nigdy tego nie robiły.Jaka może być tego przyczyna?
Awatar użytkownika
lukas1982

beniu33 pisze:Pierwszy raz odsadziłem na ruszcie z wydzielonym legowiskiem-ogrzewanie wodne;temperatura wody ustawiona na piecu gazowym35 stopni. W pomieszczeniu temp. 24,5 , po 5 dniach zaczęły obgryzać ogonki - na �ciółce nigdy tego nie robiły.Jaka może być tego przyczyna?
Nie mają się czym zająć na ruszcie ;)
A tak poważnie coś z paszą nie tak no i napewno nie obcinasz ogonków, czas zacząć
Diablo

Post autor: Diablo »

Jeśli chodzi o firmę Polnet to stanowczo odradzam.... za to polecam firme Big Dutchman mam produkty tej firmy już od 10 lat i są niezawodne a mam porównanie z innymi firmami...
tomek1990

Post autor: tomek1990 »

Zdecydowanie odradzam
ODPOWIEDZ