FORUM
Krew po zaproszeniu lochy.
Sluchajcie,czy ktos się z czymś takim spotkał,a mianowicie locha już po 3 oproszeniach miała ruję,byłem z nią u knura dzisiaj i po akcji zapraszania u lochy popłynęła krew ze sromu z domieszką ropy.........Nigdy mi się coś takiego nie przydarzyło.Locha jest 22 dni po oproszeniu,wczesniej nie miala ruji,teraz pieknie stała,tylko ta krew,obawiam sie klopotow przy porodzie,czy slusznie?Dzieki za kazda radę.
-
Dzięki wielkie za podpowiedzi,sam postanowiłem ją sprzedać,jeśli to się uda,to się jej pozbędę,jeśli nie-to zobaczymy za 21 dni...
Re: Krew po zaproszeniu lochy.
Jeśli knur mocno nabroił to objawy infekcji pojawią się mniej więcej 7-14 dni po kryciu ,częściej jednak konsekwencją krwawienia jest powtórka rui, krew silnie aglutynuje nasienie, czasami w ogóle nic się nie dzieje ale reguły nie ma ,każdy przypadek jest inny !!kgnisz1 pisze:Sluchajcie,czy ktos się z czymś takim spotkał,a mianowicie locha już po 3 oproszeniach miała ruję,byłem z nią u knura dzisiaj i po akcji zapraszania u lochy popłynęła krew ze sromu z domieszką ropy.........Nigdy mi się coś takiego nie przydarzyło.Locha jest 22 dni po oproszeniu,wczesniej nie miala ruji,teraz pieknie stała,tylko ta krew,obawiam sie klopotow przy porodzie,czy slusznie?Dzieki za kazda radę.
- Muchozolali