wspomaganie c360

arek

wspomaganie c360

Post autor: arek »

mam pytanie czy ktos z forumowiczow dorabial wspomaganie do c360
maciek*

Post autor: maciek* »

arek na agrofoto widzialem mial ktos zrobiono poszukaj tam !!! pozdrawiam
sentimo

Post autor: sentimo »

Na targach chyba w Siedlcach wystawiał się facet, który zawodowo tym się zajmuje. Dobrze to wyglądało, ale nie znam szczegółów.
Gość

Post autor: Gość »

NIEWIEM CZY W C-362 NIE BYLO WSPOMAGANIA W STANDARDZIE ALE ONE CHYBA SZLY NA EKSPORT NATOMIAST MOJ KOLEGA ZALOZYL WSPOMAGANIE DO C-330 KTORA PRACUJE Z TUREM I FAJNIE TO DZIALA
baraki

Post autor: baraki »

Ja mam na koncie mnóstwo dorobionych wspomagań , do c 360 tez.
Mam firme która zajmuje sie takimi rzeczami.
Sprawa jestv generalnie prosta, starczy dokupic przystawkę pod rozrząd do napędu pompy, pompe, orbitrol , siłownik zbiornik na olej , troche przewqodów a potem to poskręcac.
Orientacyjny koszt to jakieś 1500-2000zł części zależnie od wersji + robota.
Jak potrzeba to moge wysłac ekipe amontuja.
Grzesiek

Post autor: Grzesiek »

baraki trochę zaniżyłeś te koszty, sam orbitrol kosztuje ok. 1000 zł. siłownik ok.400zł i reszta dupereli też kosztuje. Przerabiałem w zeszłym roku MTZ to mnie wyszło 2700 zł. więc i tu chyba taniej nie będzie . Robiłem sam .
baraki

http://www.allegro.pl/item534036436_wsp ... itrol.html
http://www.allegro.pl/item535118307_orb ... _nowy.html
nie wiem jek udało ci się znalezc taki drogi orbitrol, ja zazwyczaj kupuje jza 350zł, siłownik uzywany 150(lepszy niż nowy za 400)
jak sie hce to mozna wydac i 4 tysiaki ale mozna tez sie spokojnie zmniescic w 1000zl jesli chodzi o c 360.
Gość

Grzesiek

Ja kupowałem części w sklepie a nie na allegro ale faktycznie to co tu pokazane musiałem kupić :?
baraki

Szczypiorek takie serwomechanizmy od dostawczaków w ciągnikach rolniczych sie nie sprawdaja a juz napewno nie z ładowaczem czołowym, za duże obciażenia!!! Samochody pracuja głównie na asfalcie, równej powieżchni, traktor czsami yje sie w piachu itd.
Lata temu zamontowałem coś takiego do 330 i nie wydolalo.
Poza tym nawet jak zamontowac mocne serwo od cieżarówki to będa silne obciążenia na przednią oś(drazki kierownicze będą niąszarpać) i bęe pękać przy swożniu centralnym oraz szybko wyrabiac sie beda tulejki.
Ja wszystkie wspomagania robie na orbitrolu i siłowniku z dwustronnie wysówanym rdzeniem który jednocześnie pełni role drażka kierowniczego łączącego obie zwrotnice. Takie rozwiązanie zapobiega równiez przestawianiu sie koła krownicy, co ma mniejsce przy zwykłych siłownikach dwystronnego działania.
baraki

Grzesiek pisze:Ja kupowałem części w sklepie a nie na allegro ale faktycznie to co tu pokazane musiałem kupić :?
W sklepach sa podobne ceny, np. w grenie.
Grzesiek

Ja kupowałem w Kutnie
Gość

baraki NAPEWNO W TYM CO MOWISZ JEST PRAWDA BO TO SĄ NIETYPOWE CZESCI , JA OSOBISCIE NIE BAWIE SIE W TAKIE WYNALAZKI I ZAWSZE UZYWAM SPRZETU ORYGINALNEGO DOBRYCH FIRM ZEBY POZNIEJ UNIKNĄC NIEPOTRZEBNYCH PROBLEMOW. A LINK ZNALAZLEM PRZY OKAZJI TO PODESLALEM MOZE KOGOS ZAINTERESUJE
POZDRAWIAM :D
jacekm

Post autor: jacekm »

xander

Post autor: xander »

ja juz mam wszystko zamatowane tylko wspomaganie zachowuje sie dziwnie a mianowicie orbitrol stale obraca kierownica w lewa strone no i skret kolami nie jest wcale wspomany.Wydaje mi sie ze moze to byc spowodowanie zlym podlaczeniem wezy do orbitrola.Prosze o wasza pomoc!! moze jakies zdjecia
ps. orbitrol jest od wozka widlowego,cztery symetryczne otwory
arek

mialem podobny problem w kombajnie niestety orbitrol byl do wymiany cale szczescie ze na gwarancji byl
baraki

Jeśli chodzi o podłaczenie przewodów to patrząc od strony przyłączy po prawej stronie górne i dolne wejście (oznaczone R i L ) podłączamy siłownik po lewej stronie górne wejście oznaczone T podłączamy pod spływ a dolne oznaczone P to zasilanie przez pompę.
Objawy o których piszeszmogą tez wyniać z nieprawidłowego montażu orbitrola np powymianie uszczelnienia. Trzeba odkrecić dolną pokrywę i sprawdzić czy wirnik pompy orbitalnej (część w kształcie gwiazdy z zaokrąglonymi promieniami) jest założony zgodnie z oznaczeniemi względem frezowanego wałka który wchodzi w jego srodek. Zazwyczaj sa to małe dołeczki przy jednym z frezów na wałku i wirniku i musza sie zgrywać.
bydlak

Post autor: bydlak »

witam kto ma wspomaganie w Ursusie C-330?? Proszę o jakieś opinie. Zastanawiam się nad zakupem tego wspomagania http://www.agromil.eu/?page=wsp330. Ocencie czy warto, czy moze cos innego, Z gory dzieki.
Michał100ha

Post autor: Michał100ha »

No właśnie jak się takie wspomaganie przy c330 + tur sprawuje?
arek

mam pytanie jak poznać jaki jest rocznik kombajnu zbożowego mam tu na myśli classa rocznik 92 i młodsze
Grzesiek

Powinny się zgadzać numery na tabliczce i na ramie i cała filozofia
arek

a na tabliczce jest rok budowy
Grzesiek

No a na czym ma być ? Z tym że handlarze tabliczkę potrafią przełożyć dlatego jest bity numer seryjny na ramie i na tabliczce
brzydal

Post autor: brzydal »

musisz wziąć numer seryjny z ramy i podać go w serwisie claasa oni po tym numerze powinni dojść jaki to rocznik
Gość

data jest równiez wybijana na przewodach wysokiego cisnienia ale trzeba szukac nr ramy , na silniku , skrzyni , na oponach jest data
koxus

Post autor: koxus »

witam, a moze ktos wie jakim ciagnikiem mozna zastapic c-360 tylko zeby byl 4x4? glownie chodzi o wysokosc i szerokosc, nie mowie tu o przerabianiu
ODPOWIEDZ