FORUM
sprzedam pługi
-
sprzedam pługi
PŁUGI SPRZEDANE!!!
AGREGAT TEŻ SPRZEDANY

AGREGAT TEŻ SPRZEDANY

Ostatnio zmieniony sobota 08 wrz 2012, 08:34 przez Kasia i Paweł, łącznie zmieniany 3 razy.
- Muchozolali
-
No to Panowie was zmartwię, otóż tylko dzisiaj było (aż) ok 20 telefonów z zapytaniem, a jeden klient to umówił się na jutro - chce kupić pług ten większy i agregat. I co Wy na to?

Pługi nie są do żadnego większego remontu, owszem trzeba parę rzeczy wymienić, ale nie są pogięte ani spawane. Wymienić należy części wymienne, czyli zużywane podczas pracy. Każdy właściciel pługa od czasu do czasu, dla lepszej pracy musi wymienić różne części pługa. To że są zardzewiałe nie kwalifikuje je do odpadu złomowego, uważam za uczciwe pokazać pług jakim jest naprawdę niż przemalować go farbą aby wszystkie ewentualne wady zakryć!

Pługi nie są do żadnego większego remontu, owszem trzeba parę rzeczy wymienić, ale nie są pogięte ani spawane. Wymienić należy części wymienne, czyli zużywane podczas pracy. Każdy właściciel pługa od czasu do czasu, dla lepszej pracy musi wymienić różne części pługa. To że są zardzewiałe nie kwalifikuje je do odpadu złomowego, uważam za uczciwe pokazać pług jakim jest naprawdę niż przemalować go farbą aby wszystkie ewentualne wady zakryć!

-
-
-
Kupiłem kiedyś polskiej produkcji 5 skibowy (nowy) po 2 sezonach czyli zaoraniu ok. 140ha całe żelastwo tj odkładnie, pierśnice, płozy było do wywalenia, zdarło sie doszczętnie! Następnym pługiem był fortschritt b 200 choć kupiony za grosze tutaj juz odkładnie i pierśnice wytrzymały 10 lat bez problemu pomimo że nie były nowe a jakość orki też znacznie lepsza.
-
Pewnie się tak naorałeś zagonowym jak i do Częstochowy nachodziłeśturbogrocho49 pisze:sprzedałem takie rok temu, wziołem 800 zł, a robota tymi pługami to jak zajsc na kleczkach do czestochowy

każde urządzenie bądż maszyna ma pelnić swoją funkcję i ma być dostosowana do areału i poszczególnych jego składowych
jako wykształcony człowiek powinieneś o tym wiedzieć
kiedyś oglądałem test młodego rolnika , który miał zdobyć wykształcenie żeby mu premi na młodego rolnika nie zabrali
każdą odpowiedż miał zaznaczoną i to mnie wcale nie zdziwiło
zdziwiło mnie tylko to że w co 3 pytaniu byla zaznaczona błędna odpowiedż

nawet się zastanawiałem czy tych beneficjentów nie kształca pod specjalne zamówienie

-
no do czestochowy nie doszłem bo zniwa zawsze w tym czasie, ale jak mama szła to jeden dzień w niedzielę jej towarzyszyłem.
Nie wiem stan czy pracowałeś na tym staltechu, ja tym pługiem zorałem w sumie z 500 ha, i na początku był ok, cięzki w robocie, ale orał ładnie. później jak połapał luzów to nieszło ich skasować, bo materiał z jakiego sa wykonane to normalnie piana. Ten Staltech mój był z 2003 r, kupiłem używanego overuma z poczatku lat 90, i ma orginalne odkładnie na których ja jeszce długo poram, i sądze że we francji ten pług przeorał 500 ha, tyle co mój staltech ale na rok.
Nie wiem stan czy pracowałeś na tym staltechu, ja tym pługiem zorałem w sumie z 500 ha, i na początku był ok, cięzki w robocie, ale orał ładnie. później jak połapał luzów to nieszło ich skasować, bo materiał z jakiego sa wykonane to normalnie piana. Ten Staltech mój był z 2003 r, kupiłem używanego overuma z poczatku lat 90, i ma orginalne odkładnie na których ja jeszce długo poram, i sądze że we francji ten pług przeorał 500 ha, tyle co mój staltech ale na rok.
-
-
- Muchozolali
-