FORUM
CENY TRZODY
Panowie rolnicy rozmawiałem dziś telefonicznie z szefem biura POLSUSA panem Blicharskim , rozmawiali oni z ministrem rolnictwa trzykrotnie w tamtym tygodniu i minister ani przemysł mięsny nie jest zainteresowany problemem , do Rosji do dziś sprzedano 24 tony mięsa , z rozmowy wywnioskowałem że cena prędko się nie zmieni a jeśli nawet to nie wiele .
Panowie trzeba coś robić , przecierz unia europejska może wyrazić zgodę na interwęcję na rynku wieprzowiny , tylko rząd musi naciskać , a nie udawać że nic się nie dzieję .
Nie jestem zwolennikiem radykalnych form protestu , ale chyba nie ma innego wyjścia , obserwując inne grupy społeczne myślę że dobrym słowem nic nie załatwimy. Trzeba zacząć blokować zachodnią granicę aby nie wjerzdżało obce mięso i blokować drogi lub Warszawę to może wtedy ktoś zacznie z nami rozmawiać . Jeśli nic nie zrobimy to dalej będą nas doić przez następne dwa lata . I nie mówcie o wolnym rynku bo go nie ma , jest tylko interes obcych kapitałowo zakładów , którym obecna sytuacja jest na rękę . Zacznijmmy działać naciśkając na POLSUS na izby rolnicze do organizacji protestów i sami też bieżmy w tym udział .
Panowie trzeba coś robić , przecierz unia europejska może wyrazić zgodę na interwęcję na rynku wieprzowiny , tylko rząd musi naciskać , a nie udawać że nic się nie dzieję .
Nie jestem zwolennikiem radykalnych form protestu , ale chyba nie ma innego wyjścia , obserwując inne grupy społeczne myślę że dobrym słowem nic nie załatwimy. Trzeba zacząć blokować zachodnią granicę aby nie wjerzdżało obce mięso i blokować drogi lub Warszawę to może wtedy ktoś zacznie z nami rozmawiać . Jeśli nic nie zrobimy to dalej będą nas doić przez następne dwa lata . I nie mówcie o wolnym rynku bo go nie ma , jest tylko interes obcych kapitałowo zakładów , którym obecna sytuacja jest na rękę . Zacznijmmy działać naciśkając na POLSUS na izby rolnicze do organizacji protestów i sami też bieżmy w tym udział .
-
cena trzody
arek 3zeta Z vatem nie plus
-
Na dzien dzisiejszy strajkuja:
-celnicy
-górnicy
-pielęgniarki
-lekarze
-nauczyciele
- kolejarze
- szykuja sie do strajku prokuratorzy i sedziowie
O rolnikach ani razu nie wspomniał tusk ze ceny zywca sa na dramatycznie niskim niskim poziomie, moze trzeba mu w jakis drastyczny sposob przypomniec??????? a 1500 zł podwyzki to niektorzy nawet na miesiac tyle nie zarabiaja i jeszcze po 15 latach na emeryture chca przechodzic, a kto by nie chciał?????? rolnicy czy kierowcy gorsi sa???? ale oni musza jebac dotad az im sił zabraknie nikt sie nad tym nie lituje
-celnicy
-górnicy
-pielęgniarki
-lekarze
-nauczyciele
- kolejarze
- szykuja sie do strajku prokuratorzy i sedziowie
O rolnikach ani razu nie wspomniał tusk ze ceny zywca sa na dramatycznie niskim niskim poziomie, moze trzeba mu w jakis drastyczny sposob przypomniec??????? a 1500 zł podwyzki to niektorzy nawet na miesiac tyle nie zarabiaja i jeszcze po 15 latach na emeryture chca przechodzic, a kto by nie chciał?????? rolnicy czy kierowcy gorsi sa???? ale oni musza jebac dotad az im sił zabraknie nikt sie nad tym nie lituje
-
cena trzody
hodowcy, rolnicy,z kujawsko pomorskiego,wyjezdzamy na e75 ciągnikami,pojezdzimysobie chociasz poboczami,moze nas zauwazom
Janusz mnie tez wkurza te 1500zł ktore sobie Panowie Celnicy ubzduralii..
Niech podpisza oświadczenie ze po pierwszym przypadku udowodnionej łąpówki niezaleznie od kwoty oddadzą całe wynagrodzenie z wszyskich lat!!!
Smiechu warte podobno celników po zlikwidowaniu granicy zachodniej jest za dozo,, albo zrobic tak jak ze swinmi sprwadzic z zachodu tam nie ma granic wiec pewnie celnicy sa tańsi,,,,,
Niech podpisza oświadczenie ze po pierwszym przypadku udowodnionej łąpówki niezaleznie od kwoty oddadzą całe wynagrodzenie z wszyskich lat!!!
Smiechu warte podobno celników po zlikwidowaniu granicy zachodniej jest za dozo,, albo zrobic tak jak ze swinmi sprwadzic z zachodu tam nie ma granic wiec pewnie celnicy sa tańsi,,,,,
Re: cena trzody
nie no ja jak najbardziej popieram nie mamy wyjścia spróbuje coś u mnie wykręcićmagda cwiklinska pisze:hodowcy, rolnicy,z kujawsko pomorskiego,wyjezdzamy na e75 ciągnikami,pojezdzimysobie chociasz poboczami,moze nas zauwazom
-
cena trzody
moze i byc warszawa,ale przejazdy to niejest zły pom
-
cena trzody
janek ja was podziwiam z wielkopolski wy cos,robicie a unas nic,arek ma racje
no kur.. tak to jest u mnie tez wszyscy narzekaja ale jak rzuciłem propozycje protestu w warszawie to nikt wszyscy sie krzywili,
i co z tego ze 1 na 10 rolnikow pojedzie na protest jak nic to nieda, ZA MAŁO!!!!!!!!!!!
no to jest chore a przeciez na siłe ich wyciagał nie bede, to jest przeciez dla naszego dobra poprawienia naszego bytu.
szok totalny i rozczarowanie ze mam takich kolegow w okolicy!!!!!!!!!!!!!
i co z tego ze 1 na 10 rolnikow pojedzie na protest jak nic to nieda, ZA MAŁO!!!!!!!!!!!
no to jest chore a przeciez na siłe ich wyciagał nie bede, to jest przeciez dla naszego dobra poprawienia naszego bytu.
szok totalny i rozczarowanie ze mam takich kolegow w okolicy!!!!!!!!!!!!!
-
cena trzody
u mnie jest tak samo, ale takie jazdy chociasz poboczami, zwrucimy,uwage muwie wam zacznom cos gadac,chyba macie jeden ciągnik sprawny i przyczepe z czasem będzie nas wiecej
-
cena trzody
arek skąd to moze cie zabiore
-
cena trzody
do h,,,,,,,,,,,a zara dostane sraczki
słuchajcie, proponuje poniesc jeszce troche kosztow i wydrukowac na kartkach jakies informacje dotyczace protestu.
kazdy w swojej wiosce ma sklep czy tez mozna ogłoszenia pzrypiac na słupach drzewach itp. zeby wbyło wiecej chetnych.
na ogłoszeniu powinny sie znajdowac takie informacje jak:
- kto organizuje protest powinien byc dany rolnik na dany region czy wies
- kiedy to sie odbedzie
- nr kontaktowy to organizujacego
podajcie jescze jakies propzycje
kazdy w swojej wiosce ma sklep czy tez mozna ogłoszenia pzrypiac na słupach drzewach itp. zeby wbyło wiecej chetnych.
na ogłoszeniu powinny sie znajdowac takie informacje jak:
- kto organizuje protest powinien byc dany rolnik na dany region czy wies
- kiedy to sie odbedzie
- nr kontaktowy to organizujacego
podajcie jescze jakies propzycje
-
cena trzody
ja blisko dobrego
-
cena trzody
arek tak niema proglema