FORUM
CENY TRZODY
-
a jak sie przygotujemy no wiecie jakies trabki gwizdki plakaty, cos trzeba wymyslec a moze wezmiemy kilka prosiakow na smyczy, albo cos w stylu marchwacza, tak zeby nie zaszkodzic sobie ale zeby wiedzieli ze my naprawde mamy koszmarna sytuacje, celnikom malo 500zl podwyzki i walcza dalej wiec mam tez cos sie nalezy
moze umowimy sie w jakims konkretnym miejscu i wspolnie ruszymy z naszymi rzadaniami
moze umowimy sie w jakims konkretnym miejscu i wspolnie ruszymy z naszymi rzadaniami
-
boze to co sie dzieje to normalnie brak slow, i wcale mi sie to glupie nie wydaje, to co kiedys powiedzialam, zeby te hu.. w garniakach przyjechali do naszych gospodarstw i zobaczyli co sie u nas dzieje jeszcze troche to ci wszyscy rzadzacy beda plakac za to co zrobia z polska wsia polskimrynkiem polska gospodarka ale bedzie za pozno, bo ktos musi poniesc konsekwencje
-
-
-
- marek mokwa
- Kontakt:
panowie panie dziś rozmawiałem z polsusem warszawie z szefem zaproponowałem mu aby zorganizował protest w warszawie na przyszły tydzień po pierwsze ma filje w całym kraju ktore pomogą mu szybko i sprawnie załatwić ludzi i myśle że po załatwieniu formalności przez polsus ;;zgłoszenie protestu'' możemy jechać na stolice jego odpowiedz jest pozytywna po drugie bedziemy mieli podstawę kilku set ludzi aby sie nie osmieszuć po trzecie odejda nam kłopoty z pozwoleniem na protest.miał to ustalic dzis na posiedzeniu z zarzadem strasznie go wczoraj naciskali z warminsko mazurskiego
bardzo mnie to cieszymarek mokwa pisze:panowie panie dziś rozmawiałem z polsusem warszawie z szefem zaproponowałem mu aby zorganizował protest w warszawie na przyszły tydzień po pierwsze ma filje w całym kraju ktore pomogą mu szybko i sprawnie załatwić ludzi i myśle że po załatwieniu formalności przez polsus ;;zgłoszenie protestu'' możemy jechać na stolice jego odpowiedz jest pozytywna po drugie bedziemy mieli podstawę kilku set ludzi aby sie nie osmieszuć po trzecie odejda nam kłopoty z pozwoleniem na protest.miał to ustalic dzis na posiedzeniu z zarzadem strasznie go wczoraj naciskali z warminsko mazurskiego

- marek mokwa
- Kontakt:
- marek mokwa
- Kontakt:
Jeszcze troche a Sawicki sie sam rozwiąze, chory przygłup. Nie liczcie na PSL bo to są chorągiewki sejmowe, oni już ze wszystkimi rzadzili i góówno zrobili.... Ja już mówiłem ze psl niczym nie różni się od cholernych sld owskich komóchów.... Precz z dziadostwem.....marek mokwa pisze:ON TWIERDZI ŻE SAWICKI CZEKA AZ PROBLEM SAM SIĘ ROZWIĄŻE I PÓKI CO NAM NIE POMOŻE BO CZY KIEDYŚ PSL KOMUŚ POMÓGŁ
Jeszcze troche a Sawicki sie sam rozwiąze, chory przygłup. Nie liczcie na PSL bo to są chorągiewki sejmowe, oni już ze wszystkimi rzadzili i góówno zrobili.... Ja już mówiłem ze psl niczym nie różni się od cholernych sld owskich komóchów.... Precz z dziadostwem.....marek mokwa pisze:ON TWIERDZI ŻE SAWICKI CZEKA AZ PROBLEM SAM SIĘ ROZWIĄŻE I PÓKI CO NAM NIE POMOŻE BO CZY KIEDYŚ PSL KOMUŚ POMÓGŁ
-
cena trzody
szczoch jeb,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ny
-
ceny
3,00+wat dramat sprzedawane swinie nie mają często 90 kilo ..byłe płockie
Dominik. To chyba nie prawda. Rolnicy zaczynają przetrrzymaywać tuczniki, czekają na lepszą cene...... a lepszej ceny narazie nie bedzie.......Dominik pisze:Witam wszystkich dziś na skubie organizowanym w okolicach Jędrzejowa świętokrzyskie było tylko przywiezione 4 świnki. Okazało sie że pan był nawet w stanie zapłacić 4 zł za żywą. Ludzie naprawde brak świnek zakłady same robią szum by zbić cene.
no wydaje mi się że teraz to nikt nie przetrzymuje ,liczyć chyba każdy umieDUDUŚ pisze:Dominik. To chyba nie prawda. Rolnicy zaczynają przetrrzymaywać tuczniki, czekają na lepszą cene...... a lepszej ceny narazie nie bedzie.......Dominik pisze:Witam wszystkich dziś na skubie organizowanym w okolicach Jędrzejowa świętokrzyskie było tylko przywiezione 4 świnki. Okazało sie że pan był nawet w stanie zapłacić 4 zł za żywą. Ludzie naprawde brak świnek zakłady same robią szum by zbić cene.
przetrzymywanie tucxznika jest bez sensu !!!! ja ładuje za tydzien we wtorek ( nieweim po ile)
wazyłem dzisja wyrywkowo srednia waga 102 kg !!!!!! do odstawy 6 dni skromnie mnozymy razy 750g przyrostu daje to ok 5 kg we wtorek juz mam 107 dalej tucz jest nie oplacalny wzrasta zuzycie paszy , przekraczamy punkt miesnosci !!! i nie oplaci mi sie tych swin przetrzymac nawet 2 dni bo pozeraja kolejne kg niezwykle drogiej paszy
W obecnej sytuacji jak sprzedasz 95 kg tucznika najmniej doplozysz do intertesu !!!!! dlatego ja sadze ze ze swoimi i tak przecholowałem strat nie zrekompensuje mi podniesienie ceny o 10 gr ( mowie o stratach ktore poniosłem na tym ze dojechałęm do 106 kg zamiast do 100 ) bo o stratach całkowitychz a cały tucz nie bede wspominał
wazyłem dzisja wyrywkowo srednia waga 102 kg !!!!!! do odstawy 6 dni skromnie mnozymy razy 750g przyrostu daje to ok 5 kg we wtorek juz mam 107 dalej tucz jest nie oplacalny wzrasta zuzycie paszy , przekraczamy punkt miesnosci !!! i nie oplaci mi sie tych swin przetrzymac nawet 2 dni bo pozeraja kolejne kg niezwykle drogiej paszy
W obecnej sytuacji jak sprzedasz 95 kg tucznika najmniej doplozysz do intertesu !!!!! dlatego ja sadze ze ze swoimi i tak przecholowałem strat nie zrekompensuje mi podniesienie ceny o 10 gr ( mowie o stratach ktore poniosłem na tym ze dojechałęm do 106 kg zamiast do 100 ) bo o stratach całkowitychz a cały tucz nie bede wspominał
Witam,
Komunikat Redakcji „Trzoda Chlewna”
Coraz częściej zamieszczane są na FORUM posty zawierające wulgarne wyrażenia, wynikające nie tylko z chwilowego zdenerwowania piszącego post, ale także są skierowane bezpośrednio wobec innych uczestników FORUM czy wręcz osób publicznych.
Zachowania takie są niedopuszczalne z punktu widzenia obowiązujących zasad normalnego współżycia społeczeństwa. Niezgodne są też przede wszystkim z Regulaminem FORUM (pkt. 3 i 4). Na podstawie Regulaminu (pkt. 6) Redakcja ma prawo do usuwania z FORUM tego rodzaju wypowiedzi. Nigdy nie skorzystaliśmy z tego prawa nie chcąc ingerować w treść wypowiedzi uczestników FORUM, stoimy bowiem na stanowisku, że każda osoba wypowiadająca się na FORUM jest dorosła i wie, co pisze ponosząc w pełni odpowiedzialność za treść swojej wypowiedzi.
Nie chcemy cenzurować wypowiedzi, ale prosimy o nie używanie wulgarnych wyrazów. Niemniej w związku z coraz częściej pojawiającymi się w niektórych postach wulgarnymi wyrazami uprzejmie informujemy, że Redakcja „Trzody Chlewnej” postanowiła wprowadzić mechanizm ograniczający zamieszczanie wypowiedzi zawierających wulgarne wyrażenia.
Jednocześnie Redakcja „Trzody Chlewnej” wyraża ogromne zadowolenie, że nasze FORUM stało się miejscem swobodnej wymiany informacji, wiadomości, porad, poglądów i opinii na praktycznie wszystkie problemy dotykające producentów trzody chlewnej w naszym kraju, i nie tylko.
Jak wynika z prowadzonej statystyki, codziennie odwiedza naszą stronę internetową ponad tysiąc osób, a liczba to rośnie z każdym tygodniem.
Zachęcamy Państwa do dalszego codziennego korzystania z naszego FORUM.
Redakcja „Trzody Chlewnej”
Komunikat Redakcji „Trzoda Chlewna”
Coraz częściej zamieszczane są na FORUM posty zawierające wulgarne wyrażenia, wynikające nie tylko z chwilowego zdenerwowania piszącego post, ale także są skierowane bezpośrednio wobec innych uczestników FORUM czy wręcz osób publicznych.
Zachowania takie są niedopuszczalne z punktu widzenia obowiązujących zasad normalnego współżycia społeczeństwa. Niezgodne są też przede wszystkim z Regulaminem FORUM (pkt. 3 i 4). Na podstawie Regulaminu (pkt. 6) Redakcja ma prawo do usuwania z FORUM tego rodzaju wypowiedzi. Nigdy nie skorzystaliśmy z tego prawa nie chcąc ingerować w treść wypowiedzi uczestników FORUM, stoimy bowiem na stanowisku, że każda osoba wypowiadająca się na FORUM jest dorosła i wie, co pisze ponosząc w pełni odpowiedzialność za treść swojej wypowiedzi.
Nie chcemy cenzurować wypowiedzi, ale prosimy o nie używanie wulgarnych wyrazów. Niemniej w związku z coraz częściej pojawiającymi się w niektórych postach wulgarnymi wyrazami uprzejmie informujemy, że Redakcja „Trzody Chlewnej” postanowiła wprowadzić mechanizm ograniczający zamieszczanie wypowiedzi zawierających wulgarne wyrażenia.
Jednocześnie Redakcja „Trzody Chlewnej” wyraża ogromne zadowolenie, że nasze FORUM stało się miejscem swobodnej wymiany informacji, wiadomości, porad, poglądów i opinii na praktycznie wszystkie problemy dotykające producentów trzody chlewnej w naszym kraju, i nie tylko.
Jak wynika z prowadzonej statystyki, codziennie odwiedza naszą stronę internetową ponad tysiąc osób, a liczba to rośnie z każdym tygodniem.
Zachęcamy Państwa do dalszego codziennego korzystania z naszego FORUM.
Redakcja „Trzody Chlewnej”