CENY TRZODY

WALDEK

Post autor: WALDEK »

3zl plus vat tendencja spadkowa
ograniczenia w skupie
na jutro 30 01 2008
dubimex
Don

Post autor: Don »

Ktoś prognozował na srode 4,5E u dudy... sie rozczaruje....konkurencja jutro spuszcza 10gr na 4,1
magda cwiklinska

Post autor: magda cwiklinska »

a jak sie przygotujemy no wiecie jakies trabki gwizdki plakaty, cos trzeba wymyslec a moze wezmiemy kilka prosiakow na smyczy, albo cos w stylu marchwacza, tak zeby nie zaszkodzic sobie ale zeby wiedzieli ze my naprawde mamy koszmarna sytuacje, celnikom malo 500zl podwyzki i walcza dalej wiec mam tez cos sie nalezy
moze umowimy sie w jakims konkretnym miejscu i wspolnie ruszymy z naszymi rzadaniami
magda cwiklinska

boze to co sie dzieje to normalnie brak slow, i wcale mi sie to glupie nie wydaje, to co kiedys powiedzialam, zeby te hu.. w garniakach przyjechali do naszych gospodarstw i zobaczyli co sie u nas dzieje jeszcze troche to ci wszyscy rzadzacy beda plakac za to co zrobia z polska wsia polskimrynkiem polska gospodarka ale bedzie za pozno, bo ktos musi poniesc konsekwencje
mazi76

Post autor: mazi76 »

4.35 za E protest odbedzie sie w piątek w warszawie zapraszam serdecznie im wiecej nas to moze ,,,
Awatar użytkownika
a1980

Post autor: a1980 »

wreszcie coś onas w wiadomościach
Gość

Post autor: Gość »

DUDUŚ

Post autor: DUDUŚ »

Wszyscy rzadzący się obudzą!!!!!!!!!!!!!!!!!!ALE TO JUŻ BĘDZIE ZA PÓŹNO........
janusz1783

Post autor: janusz1783 »

W tym kraju to wszystko trzeba siła zdobywac, gadanie nic nie pomoze, celnicy dostali co chcieli bo sie postawili przeciw rzadowi
janusz1783

Post autor: janusz1783 »

wszystkiemu winne jest tez niskie euro i napływaja do nas swinki np 3 lata temu było po 4,7 a teraz kreci sie w granicach 3,6
Gregorx007

Post autor: Gregorx007 »

3,3 żywa warm-maz
tawaso

Post autor: tawaso »

Gostyn-wielkopolsa dzisiaj sprzedalem po 3,5 plus vat.
andre

Post autor: andre »

tawaso to dobrze sprzedales bo jutrzejszy cennik w Salusie znowu w dol-totalna porazka. A jezleli moge spytac to gdzie sprzedales?
tawaso

Post autor: tawaso »

Osowo
NIKOŚ

Post autor: NIKOŚ »

Witam!Każdy marzy o podwyżkach,a ja się modlę żeby już nie spadło,bo ostatnio w sobote 2,8 + vat i to była podwyżka od zeszłego tygodnia z 2,7
arek

Post autor: arek »

nikos z 2,70 to juz chyba nizej nie moze spasc co bo to juz jest dno
WALDEK

Post autor: WALDEK »

Awatar użytkownika
mirkoski

Post autor: mirkoski »

Podlaskie - Mońki
Dziś za żywą 3.10+Vat lub jak kto woli WBC 4.30+vat za E.
Trzoby zaczyna brakowac.
Właściciel twierdzi ze wczoraj i dzis ubił 60-70% zapotrzebowania.
NIKOŚ

no ale czy ktoś się tym przejmuje!Chcecie to sprzedajcie liczba miejsc ograniczona ja nie sprzedaje ale już długo nie da trzymać
PawelN

ceny

Post autor: PawelN »

radom 2,90 plus wat
NIKOŚ

ja tam niewiem ale ostatnio to tak idzie że zadnych lokat niemam to kurna z czego mam dołożyć poniżej 3 zł to mnie sie nawet nichce jechać z tymi świnkami
Awatar użytkownika
marek mokwa
Kontakt:

Post autor: marek mokwa »

panowie panie dziś rozmawiałem z polsusem warszawie z szefem zaproponowałem mu aby zorganizował protest w warszawie na przyszły tydzień po pierwsze ma filje w całym kraju ktore pomogą mu szybko i sprawnie załatwić ludzi i myśle że po załatwieniu formalności przez polsus ;;zgłoszenie protestu'' możemy jechać na stolice jego odpowiedz jest pozytywna po drugie bedziemy mieli podstawę kilku set ludzi aby sie nie osmieszuć po trzecie odejda nam kłopoty z pozwoleniem na protest.miał to ustalic dzis na posiedzeniu z zarzadem strasznie go wczoraj naciskali z warminsko mazurskiego
Awatar użytkownika
a1980

marek mokwa pisze:panowie panie dziś rozmawiałem z polsusem warszawie z szefem zaproponowałem mu aby zorganizował protest w warszawie na przyszły tydzień po pierwsze ma filje w całym kraju ktore pomogą mu szybko i sprawnie załatwić ludzi i myśle że po załatwieniu formalności przez polsus ;;zgłoszenie protestu'' możemy jechać na stolice jego odpowiedz jest pozytywna po drugie bedziemy mieli podstawę kilku set ludzi aby sie nie osmieszuć po trzecie odejda nam kłopoty z pozwoleniem na protest.miał to ustalic dzis na posiedzeniu z zarzadem strasznie go wczoraj naciskali z warminsko mazurskiego
bardzo mnie to cieszy :D
hodowca78

Post autor: hodowca78 »

Marek, dobry pomysł ( wczoraj też dzwoniłem do Blicharskiego ) ,razem ze związkiem będzie łatwiej organizować , muszą nas być tysiące .
Awatar użytkownika
marek mokwa
Kontakt:

CHODOWCY ZRZESZENI W POLSUSIE PROSZE JUTRO O TELEFONY DO SZEFA B.......... W WARSZAWIE JA DZIŚ DRYDNOŁEM WY JUTRO
hodowca78

Apeluję do hodowców z całego kraju niech jutro dzwonią do POLSUSA i do filji ,naciskając aby organizować protest
Awatar użytkownika
marek mokwa
Kontakt:

ON TWIERDZI ŻE SAWICKI CZEKA AZ PROBLEM SAM SIĘ ROZWIĄŻE I PÓKI CO NAM NIE POMOŻE BO CZY KIEDYŚ PSL KOMUŚ POMÓGŁ
DUDUŚ

marek mokwa pisze:ON TWIERDZI ŻE SAWICKI CZEKA AZ PROBLEM SAM SIĘ ROZWIĄŻE I PÓKI CO NAM NIE POMOŻE BO CZY KIEDYŚ PSL KOMUŚ POMÓGŁ
Jeszcze troche a Sawicki sie sam rozwiąze, chory przygłup. Nie liczcie na PSL bo to są chorągiewki sejmowe, oni już ze wszystkimi rzadzili i góówno zrobili.... Ja już mówiłem ze psl niczym nie różni się od cholernych sld owskich komóchów.... Precz z dziadostwem.....
DUDUŚ

marek mokwa pisze:ON TWIERDZI ŻE SAWICKI CZEKA AZ PROBLEM SAM SIĘ ROZWIĄŻE I PÓKI CO NAM NIE POMOŻE BO CZY KIEDYŚ PSL KOMUŚ POMÓGŁ
Jeszcze troche a Sawicki sie sam rozwiąze, chory przygłup. Nie liczcie na PSL bo to są chorągiewki sejmowe, oni już ze wszystkimi rzadzili i góówno zrobili.... Ja już mówiłem ze psl niczym nie różni się od cholernych sld owskich komóchów.... Precz z dziadostwem.....
hodowca78

Słyszałem że pan minister nawet nie chce patronować giełdzie żywca tworzonej przez POLSUS , czyżby dostawał premię od smidfildów i innych , a może dołożyli mu się do kampanii wyborczej .
magda cwiklinska

cena trzody

szczoch jeb,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ny
Awatar użytkownika
staszek

Post autor: staszek »

Drodzy forumowicze, raz jeszcze apeluję o KULTURĘ wypowiedzi.
bombel

Post autor: bombel »

Popieram Staszka- panujcie nad słowami.

A poza tym tu jest forum dot cen a nie protestu.
piotrekzlot

ceny

Post autor: piotrekzlot »

3,00+wat dramat sprzedawane swinie nie mają często 90 kilo ..byłe płockie
Dominik

Post autor: Dominik »

Witam wszystkich dziś na skubie organizowanym w okolicach Jędrzejowa świętokrzyskie było tylko przywiezione 4 świnki. Okazało sie że pan był nawet w stanie zapłacić 4 zł za żywą. Ludzie naprawde brak świnek zakłady same robią szum by zbić cene.
Awatar użytkownika
a1980

banda złodziei
łysy

Post autor: łysy »

tucznik 3,10 - 3,30 plus vat żywa cena zależna od ilości oraz stałej współpracy maciory 2,2 plus vat . śląskie
DUDUŚ

Dominik pisze:Witam wszystkich dziś na skubie organizowanym w okolicach Jędrzejowa świętokrzyskie było tylko przywiezione 4 świnki. Okazało sie że pan był nawet w stanie zapłacić 4 zł za żywą. Ludzie naprawde brak świnek zakłady same robią szum by zbić cene.
Dominik. To chyba nie prawda. Rolnicy zaczynają przetrrzymaywać tuczniki, czekają na lepszą cene...... a lepszej ceny narazie nie bedzie.......
Awatar użytkownika
a1980

DUDUŚ pisze:
Dominik pisze:Witam wszystkich dziś na skubie organizowanym w okolicach Jędrzejowa świętokrzyskie było tylko przywiezione 4 świnki. Okazało sie że pan był nawet w stanie zapłacić 4 zł za żywą. Ludzie naprawde brak świnek zakłady same robią szum by zbić cene.
Dominik. To chyba nie prawda. Rolnicy zaczynają przetrrzymaywać tuczniki, czekają na lepszą cene...... a lepszej ceny narazie nie bedzie.......
no wydaje mi się że teraz to nikt nie przetrzymuje ,liczyć chyba każdy umie
Dominik

Post autor: Dominik »

Panowie w mojej okolicy było wielu rolników którzy trzymali po 100-50-20-10 maciorek znam ich i wiem że pozmniejszali o połowe a ci mali przestali się w to bawić. Wiem co się dzieje w masarniach, kiedys trzeba było sie zapisywać a dziś biorą w zasadzie od ręki !!!!! Nie dajmy się oszukiwać !!!!!
maciek*

Post autor: maciek* »

przetrzymywanie tucxznika jest bez sensu !!!! ja ładuje za tydzien we wtorek ( nieweim po ile)
wazyłem dzisja wyrywkowo srednia waga 102 kg !!!!!! do odstawy 6 dni skromnie mnozymy razy 750g przyrostu daje to ok 5 kg we wtorek juz mam 107 dalej tucz jest nie oplacalny wzrasta zuzycie paszy , przekraczamy punkt miesnosci !!! i nie oplaci mi sie tych swin przetrzymac nawet 2 dni bo pozeraja kolejne kg niezwykle drogiej paszy
W obecnej sytuacji jak sprzedasz 95 kg tucznika najmniej doplozysz do intertesu !!!!! dlatego ja sadze ze ze swoimi i tak przecholowałem strat nie zrekompensuje mi podniesienie ceny o 10 gr ( mowie o stratach ktore poniosłem na tym ze dojechałęm do 106 kg zamiast do 100 ) bo o stratach całkowitychz a cały tucz nie bede wspominał
ACONAR
Site Admin

Post autor: ACONAR »

Witam,

Komunikat Redakcji „Trzoda Chlewna”

Coraz częściej zamieszczane są na FORUM posty zawierające wulgarne wyrażenia, wynikające nie tylko z chwilowego zdenerwowania piszącego post, ale także są skierowane bezpośrednio wobec innych uczestników FORUM czy wręcz osób publicznych.

Zachowania takie są niedopuszczalne z punktu widzenia obowiązujących zasad normalnego współżycia społeczeństwa. Niezgodne są też przede wszystkim z Regulaminem FORUM (pkt. 3 i 4). Na podstawie Regulaminu (pkt. 6) Redakcja ma prawo do usuwania z FORUM tego rodzaju wypowiedzi. Nigdy nie skorzystaliśmy z tego prawa nie chcąc ingerować w treść wypowiedzi uczestników FORUM, stoimy bowiem na stanowisku, że każda osoba wypowiadająca się na FORUM jest dorosła i wie, co pisze ponosząc w pełni odpowiedzialność za treść swojej wypowiedzi.

Nie chcemy cenzurować wypowiedzi, ale prosimy o nie używanie wulgarnych wyrazów. Niemniej w związku z coraz częściej pojawiającymi się w niektórych postach wulgarnymi wyrazami uprzejmie informujemy, że Redakcja „Trzody Chlewnej” postanowiła wprowadzić mechanizm ograniczający zamieszczanie wypowiedzi zawierających wulgarne wyrażenia.

Jednocześnie Redakcja „Trzody Chlewnej” wyraża ogromne zadowolenie, że nasze FORUM stało się miejscem swobodnej wymiany informacji, wiadomości, porad, poglądów i opinii na praktycznie wszystkie problemy dotykające producentów trzody chlewnej w naszym kraju, i nie tylko.

Jak wynika z prowadzonej statystyki, codziennie odwiedza naszą stronę internetową ponad tysiąc osób, a liczba to rośnie z każdym tygodniem.
Zachęcamy Państwa do dalszego codziennego korzystania z naszego FORUM.

Redakcja „Trzody Chlewnej”
lantier

Post autor: lantier »

do mnie dzisiaj dzwonil agro handel ze beda w okolicy i czy cos im sprzedam po 4,1 za E :lol:

maciek do kogo odstawiasz ??????
corvina

Post autor: corvina »

Slask 3.4 + Vat
Nie sprzedaje chocbym mial na pole te swinie wypuścić.
arek

ludzie swinie poszly w gore dzis zaklad dolozyl 5 groszy teraz jest 3,05 jeszcze tydzien i bedzie 3,10 co my z ta kasa zrobimy?
ciacho

Post autor: ciacho »

Do lantier te mendy wczoraj mowil o 4,2za E, wiesz próboja oni sa pierwsi do sprowadzenia z zagranicy.Ich wczorajsze tłumaczenie ze tam sa tansze niech sie nimi zapchaja.
joker

Post autor: joker »

no co ty arek??za taka kase to nam teraz sie oplaci trzymac :D w bialy dzien kradna
arek

joker ja juz zaczynam zwiekszac stado dzis zamowilem 25 loszek czystorasowych PBZ zboze maja mi jutro przywiezc po 950 zeta {udalo mi sie wyrwac taniocha} nic tylko hodowac co sie bede szczypal sielanka nadchodzi dla hodowli swin
joker

Post autor: joker »

ladna mi sielanka, jeszcze troche to swinie na wiosne trzeba bedzie na lake z bydlem wyganiac
arek

a tak zazdrosciles bydlazom pastwisk teraz bedziesz mogl z sasiadem cale dnie na lace przesiedziec a nie w barze pod zlotym klosem
ODPOWIEDZ