FORUM
CENY TRZODY
NIKOŚ pisze:was już do końca pogieło z tą stabilnością,bo jakby tak miało być że wszyscy będą mieli na równym poziomie przez cały rok to ja bior 2000szt. bez przerwy no bo na okrągło po 4 zeta to co zarobie na szt. razy 2000 to sobie policz i co to by trwało długo!!!!!!!!!!! nie rubcie jaj z kilkudziesięci lat rolnictwa w tym kraju
to jeszcze mi powiedz ze przy cenie 4zeta za kilogram nie jestes w stanie zarobic na tuczniku 40 zlotych to daj se spokoj z produkcją!!!!
2000*40=80000zł. i tobie jeszcze malo??
NIKOŚ pisze:was już do końca pogieło z tą stabilnością,bo jakby tak miało być że wszyscy będą mieli na równym poziomie przez cały rok to ja bior 2000szt. bez przerwy no bo na okrągło po 4 zeta to co zarobie na szt. razy 2000 to sobie policz i co to by trwało długo!!!!!!!!!!! nie rubcie jaj z kilkudziesięci lat rolnictwa w tym kraju
to jeszcze mi powiedz ze przy cenie 4zeta za kilogram nie jestes w stanie zarobic na tuczniku 40 zlotych to daj se spokoj z produkcją!!!!
możeszmi powiedzieć ja k zarobisz 40 zł dzisiaj na tuczniku przy 4 zł?Jw20 pisze:NIKOŚ pisze:was już do końca pogieło z tą stabilnością,bo jakby tak miało być że wszyscy będą mieli na równym poziomie przez cały rok to ja bior 2000szt. bez przerwy no bo na okrągło po 4 zeta to co zarobie na szt. razy 2000 to sobie policz i co to by trwało długo!!!!!!!!!!! nie rubcie jaj z kilkudziesięci lat rolnictwa w tym kraju
-
NIKOŚ pisze:dobra nie chce mi się już o tym dyskutować bo się troche dziś zdenerwowałem.Ale może by mi ktoś doradził czy czekać z tucznikami do soboty czy jechać jutro bo niewiem jest po 3,05 z vatem na jutro
Po co czekać???? Cena sie nie zmieni..... Ale chyba ze masz tony zboza i nie masz co z nim zrobic to trzymaj je dłużej......
-
-
no wlasnie kazdy liczy po swojemu!!!
arek ja mowie ze przy cenie 4 zl./gk. zostanie 40 zeta!!!!!!!!!!! a nie przy aktualnej!!!!!!
NIKOŚ a kto to wie ale policz sobie ile zjedzą Ci paszy przez ten tydzien a ile moze cena pojsc do gory bo jak sie cena nie ruszy to napewno nie zarobisz a nawet jak sie ruszy o 10-20 groszy to wyjdziesz na zero wec twoja decyzja!! powodzenie w podejmowaniu!!
A JAK KOGOŚ URAZILEM TO SORY!!!! PAMIETAJCIE ZE TO TYLKO FORUM!!! I CO TU NAPISZEMY TO I TAK NIC NIE ZMIENI!!!!
arek ja mowie ze przy cenie 4 zl./gk. zostanie 40 zeta!!!!!!!!!!! a nie przy aktualnej!!!!!!
NIKOŚ a kto to wie ale policz sobie ile zjedzą Ci paszy przez ten tydzien a ile moze cena pojsc do gory bo jak sie cena nie ruszy to napewno nie zarobisz a nawet jak sie ruszy o 10-20 groszy to wyjdziesz na zero wec twoja decyzja!! powodzenie w podejmowaniu!!
A JAK KOGOŚ URAZILEM TO SORY!!!! PAMIETAJCIE ZE TO TYLKO FORUM!!! I CO TU NAPISZEMY TO I TAK NIC NIE ZMIENI!!!!
a szkodaJw20 pisze:no wlasnie kazdy liczy po swojemu!!!

-
ztymi polądami to powodzenia (człowieku jak można nie liczyć ceny rynkowej zboża ).AREK życze ci wszystkiego najlepszego bo teraz to masz naprawdę cieżkoJw20 pisze:no sam sobie odpowiedziales na swoje pytanie!!! dopasuj liczbe loch do tego ile masz zboza rocznie tak zeby nie kupowac i wtaedy zarobisz!!!! prosta piłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11arek pisze:mam 60 loch a ha35 hoduje wszystko do tucznika
-
ztymi polądami to powodzenia (człowieku jak można nie liczyć ceny rynkowej zboża ).AREK życze ci wszystkiego najlepszego bo teraz to masz naprawdę cieżko[/quote]
a tak ze produkcja nie kosztuje cie tyle co zakup!!!!! tak ciezko to zrozumiec??!!! i jak wlasne zborze to w tej chwili nie dokladasz!!!! bo nie mozesz powiedziec ze dokladasz kase ktorej nie miales!!!
a tak ze produkcja nie kosztuje cie tyle co zakup!!!!! tak ciezko to zrozumiec??!!! i jak wlasne zborze to w tej chwili nie dokladasz!!!! bo nie mozesz powiedziec ze dokladasz kase ktorej nie miales!!!
Jw20 pisze:ztymi polądami to powodzenia (człowieku jak można nie liczyć ceny rynkowej zboża ).AREK życze ci wszystkiego najlepszego bo teraz to masz naprawdę cieżko
a tak ze produkcja nie kosztuje cie tyle co zakup!!!!! tak ciezko to zrozumiec??!!! i jak wlasne zborze to w tej chwili nie dokladasz!!!! bo nie mozesz powiedziec ze dokladasz kase ktorej nie miales!!![/quote]
no co ty za głupoty piszasz tak nie możesz liczyć to lepiej sprzedaj zboże napewno więcej zarobisz.POLICZ!!!!!
jezeli chodzi o zysk to tak!!!!!!!! ale jak ktos mowi ze doklada 80 zl do sztuki i karmi wlasnym zbozem to juz jest przekret!!! bo nie dokladabo nie mial tej kasy!!! a po drugie jak wam wszystkim tak zle to dajcie se spokoj ze swiniami!!!!!!!!!!arek pisze:zysk to zysk i niezaleznie czy swoje zboze karmisz czy kupne koszt paszy zawsze jest ten sam kolego wylicz mi ty podobno dobry jestes