ruszta

krzywy

Post autor: krzywy »

Lepiej 2.
1963

Post autor: 1963 »

na wielkosc kojca nie ma jednoznacznej odpowiedzi ale mozna zastosowac przegrode z twozywa jest latwa w zainstalowaniu jak i usunieciu
Longin

Post autor: Longin »

O obsadzie decyduje też wentylacja i miejsce przy korycie.
Bo albo podusisz latem, albo sie nie najedzą jak należy.
kloniks

Re: ruszta

Post autor: kloniks »

Decyduje ruwnierz waga do jakiej zamierzasz tuczyć. Wymogi unijne muwią że do 110 kg minimalna powierzchnia na tucznika to 0,65m2 a powyżej 110 kg to 1 m2.
michalzdw

Post autor: michalzdw »

sprzedam ruszta betonowe firmy Thye-Lokenberg każdy rozmiar
więcej informacji pod numerem tel.781 234 343
deutzttv

Post autor: deutzttv »

Witam. zamierzam wymieniać ruszta, chciałbym sam zrobić tylko nie mam formy, czy wie ktoś jak łatwo wykonać dobrą formę, lub gdzie można tanio kupić 1 forme? pozdrawiam
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

sam zrobisz dobry ruszt?
deutzttv

Post autor: deutzttv »

no to jest też cieżko powiedzieć, ojciec sie upiera że sami możemy zrobić, ale mi coś sie wydaje że to za długo nie wytrzyma
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

chyba szkoda waszej roboty, do tego potrzebny konkretny sprzet, no i parametry betonu, którego sam za nic nie ukręcisz
wojciech

Post autor: wojciech »

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc pisze tutaj, mam pytanie odnośnie kanałów pod rusztami, zastanawiam się jak zrobić z rurami, czy lepiej wstawiać trójnik tam gdzie ma być korek czy kupować nasady i wycinać w rurze otwór, z tego co się orientowałem nasady są tańsze lecz chcę się dowiedzieć czy nie ma większego problemu z tym wycinaniem i przyklejaniem nasady do rury, z góry dzięki za pomoc.
SA

Post autor: SA »

wojciech pisze:Nie chciałem zakładać nowego tematu więc pisze tutaj, mam pytanie odnośnie kanałów pod rusztami, zastanawiam się jak zrobić z rurami, czy lepiej wstawiać trójnik tam gdzie ma być korek czy kupować nasady i wycinać w rurze otwór, z tego co się orientowałem nasady są tańsze lecz chcę się dowiedzieć czy nie ma większego problemu z tym wycinaniem i przyklejaniem nasady do rury, z góry dzięki za pomoc.
Ja wstawiałem trójnik z specjalnym wydłużeniem z nacięciami po zalaniu betonem obcinałem wystające niepotrzebne część nad poziom dna a korek robiłem z betonu za formę były donice od kwiatów 6 lat to używam i jest dobrze
ODPOWIEDZ