Witam chcę kupić nowy śrutownik ssąco-tloczący wraz z mięszalnikiem i wagą. może mglibyście mi coś polecić? jakiej firmy warto kupić a jakiej lepiej unikać?
chcę też kupić kominy wentylacyjne wraz zwentylatorami. i to samo pytanie jaka firma???
ja mam zuptora ale jest jeden feler jak sie wymienia sito to trzeba zdemontowac cały łeb z bijakami a on jest zamontowany na klinie pół ksieżycu i jak masz go spowrotem zamontować to cię szlag trafia bo on wkółko wypada a jak go zgubisz to drugiego nie da sie kupić co do odolanowa też użytkowałem ale z mniejszym silnikiem tam z tym problemu niema pozdrawiam
Właśnie nad zuptorem się zastanawiałem bo oferta na stronie bogata widać że są w temacie itd. Z odolanowa mam przenośnik ślimakowy i jakość wykonania jest średnia kupiłem go w tym roku i po pierwszym włączeniu trzeba było poprawiać fabryke Śrutowniki i mięszalniki z odolanowa oglądałem w kozeninie pod opocznem i wrażenia średnie co do jakości wykonania więc postanowiłem zapytać tutaj ale widze że u was w pracy się sprawdza a oferte bina sprawdze na stronce myślałem że robią tylko silosy..
Marku jakiś dziwny model masz tego zuptora że takie problemy z wymianą sita, w moim śrutowniku tej firmy który ma już ok. 10 lat wystarczy odkręcić pokrywę.
Jak ktos robi niewielkie ilości paszy to ok. ale po dłuższym używaniu się to wszystko sypie. Kolega kupił mieszalnik BINa do mieszania paszy dla krów i po 2 latach popuszczały nity tu i tam blachy zaczeły pękać.
Mieszalniki może się sypią, ale śrutowniki są w porządku. Mój przerobił kilkaset ton i bijaki są do wymiany, a sita już trzecie, ale szczelinę mam 1,5 mm.
baraki mój śrutownik kupiłem w marcu i ale masz racje do sita nie trzeba zwalać łba z bijakami ale aby zmienić bijaki na drugą stronę to trzeba go zwalić poza tym ja juz odwróciłem je noże 3 razy taki materiał
Wybierz między Dozamechem (Odolanów) i Zuptorem. Dwie najlepsze firmy polskie - ze wskazaniem na Odolanów.
Jeśli wentylacja to najlepiej FANCOM (sprawdź w internecie) - badzo dobra, można powiedzieć, że bezawaryjna, ale i trochę kosztuje. Z tańszych to Multifan lub Ziehl-Abegg.
używam od 7 lat niemieckiego używanego zestawu mieszalnik 1 tonowy + śrutownik 15kw firmy ley, super sprawa, 2 tony pod rząd sie miesza a jak potrzeba to i 4 i jeszcze nic się nie stało, drugi mam polski firmy akwizytor 7,5kw i do tego mieszalnik 750 kilo to jest kiszka straszna, wolno śrutuje(1,15h), a jakby mu jest troche cieżej to się przepali , mieszalnik z kolei nie pobiera paszy z kosza zasypowego trzeba kijem popychac , do tego zle miesza ostatnie 50 kilo to wylatuja same łuski, jednym słowem dziadostwo