książka

eugeniusz

książka

Post autor: eugeniusz »

witam
czy ma ktoś z was książkę Zygmunta Pejsaka Ochrona zdrowia świń pytam bo myślę zaopatrzyć się w jakąś literaturę o trzodzie chlewnej i nie wiem czy ta książka była by odpowiednia
jarki

Post autor: jarki »

chyba każdy :!:
jaqbn

Post autor: jaqbn »

do rozpoznania i etiologii choroby ok , do profilaktyki i leczenia niekoniecznie
andrzej-guzik

Post autor: andrzej-guzik »

Książka porządna szeroko poruszony problem jak ją pierwszy raz przejrzałem to aż trudno uwierzyć że na tyle przypadłości mogą chorować świnie
pysiek99

Post autor: pysiek99 »

a co do literatury to jakie koledzy polecacie ksiazki i czasopisma o trzodzie chlewnej??
jarki

Post autor: jarki »

od kilku lat nie kupuje ŻADNYCH czasopism rolniczych szkoda kasy :!:
w tych gazetach artykuły są SPONSOROWANE :!:
wole wymieniać się doświadczeniami w internecie a jak dotrą przedstawiciele handlowi to się nasłucham jak bym przeczytał prasę a przy okazji upust się wynegocjuje :)
Awatar użytkownika
bog66

Post autor: bog66 »

masz racja jak jest jakiś artykuł o czymś to i na tej stronie zaraz wielka reklama, ale reklama jest dźwignią handlu i niema się co dziwić. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Misery

Post autor: Misery »

Polecam Pejsaka- co prawda trochę kosztuje , gdyż cena w księgarni wynosi 120zł. Prenumeratorzy Top Agrar-u mogą go zakupić w cenie 89zł + koszt przesyłki. Książka zawiera informacje począwszy od profilaktyki, dobrostanu, stosowania antybiotyków, budowy poszczególnych układów, chorób aż po zasady rozrodu i wykorzystywane biotechniki.
andrzej-guzik

Post autor: andrzej-guzik »

Nie wszystko jest sponsorowane do czasopism piszą naukowcy którzy piszą o nowinkach i swoich badaniach wiem bo znam nazwiska z mojej uczelni które często pojawiają się w czasopismach
ODPOWIEDZ