FORUM
migomat
migomat
witam przymierzam sie do kupna migomatu i zastanawiam sie nad modelem tecnomig 370 http://www.icd.pl/produkty/polautomat-t ... igital.xml
podobno sporo ludzi ma i je chwali. co myslicie cena dosc przystepna za ta cene kupie starego bestera z przed 15 lat po przejsciach
podobno sporo ludzi ma i je chwali. co myslicie cena dosc przystepna za ta cene kupie starego bestera z przed 15 lat po przejsciach
Re: migomat
tylko ze ten 15 letni bester przetrzyma jeszcze tego nowego, wiem co mowie, a gdyby nawet cos to wszystkie czesci dostaniesz. Porownaj tylko wage to jest calkiem inne wykonanie mniej elektroniki ktora jest bardziej wrazliwa na warunki atmosferyczne
Zgadzam się ze Stanisławem w 100%
-
A do czego on ma służyć i jak często ma być używany? Ten ktory wskazales ma 370 A max prąd spawania jak na urządzenie które spawa 1mm drutem jakoś dużo , elektrodą 2,5 mm spawa się około 60 A a 3,2 120 A
elektroda a migomat to inne techniki migomatem mozesz o wiekszej mocy spawac niz przy elektrodowce zwyklej i ci dziur nie zrobi bester 400 amperowy ma 130 kg a ten ma 112 kg wiec duzej roznicy nie ma podobno ten tecnomig jest ok ludzie dosyc chwala czesci sa tanie i dotepne to prosta budowa jest moze wypowie sie ten kto ma takie urzadzenie ??????
słuzyc ma do gospodarstwa wiadomo rozne rzeczy bdzie spawac od ciebkich do grubych czasami jakies konstrukcje jaaks maszyne wiec sprzet musi byc mocnymat pisze:elektroda a migomat to inne techniki migomatem mozesz o wiekszej mocy spawac niz przy elektrodowce zwyklej i ci dziur nie zrobi bester 400 amperowy ma 130 kg a ten ma 112 kg wiec duzej roznicy nie ma podobno ten tecnomig jest ok ludzie dosyc chwala czesci sa tanie i dotepne to prosta budowa jest moze wypowie sie ten kto ma takie urzadzenie ??????
Kiedyś miałem zestaw polskiej produkcji OZAS , źródło prądu 500A (ważyło to chyba ponad 200kg) i do tego oddzielny podajnik, jak działało to spawało pięknie i drut nawet 2mm szedł ale ciągle siadała elektronika w podajniku i po którejś tam z kolei naprawie sprzedałem ten szmelc, także z używanym sprzętem elektrotechnicznym lepiej byc ostrożnym.
a masz cos teraz jakis migomat ?
ja mam figiel 242, użytkuję go od 4 lat do spawania wszystkiego zaczynając od tablic reklamowych, poprzez cienkie blaszki kończąc na różnego rodzaju konstrukcjach...
Powiem Ci, że spawałem różnymi sprzętami i on według mojej opini robi to najlepiej....
jeżeli cena 5tys (migomat z uzbrojeniem) jest dla Ciebie do zaakceptowania to kup sobie go i na pewno będziesz zadowolony...
jeżeli chcesz trochę więcej przeznaczyć to weź wersje 244, jest on z 4-rolkowym podajnikiem drutu
Powiem Ci, że spawałem różnymi sprzętami i on według mojej opini robi to najlepiej....
jeżeli cena 5tys (migomat z uzbrojeniem) jest dla Ciebie do zaakceptowania to kup sobie go i na pewno będziesz zadowolony...
jeżeli chcesz trochę więcej przeznaczyć to weź wersje 244, jest on z 4-rolkowym podajnikiem drutu
waldus11 pisze:ja mam figiel 242, użytkuję go od 4 lat do spawania wszystkiego zaczynając od tablic reklamowych, poprzez cienkie blaszki kończąc na różnego rodzaju konstrukcjach...
troche slabe ma parametry ten figiel w stosunku do ceny
http://www.figel.pl/dyn/ea_opis_poj.php?grupa=BCBB-H
wydaje mi się, że parametry są dobre... może cena się zmieniła przez te 4 lata... zadzwoń się zapytać i daj znać.
U nas 2 ślusarzy pracuje na 244 i żaden z nich nie narzekał na ten sprzęt....
wydaje mi się, że parametry są dobre... może cena się zmieniła przez te 4 lata... zadzwoń się zapytać i daj znać.
U nas 2 ślusarzy pracuje na 244 i żaden z nich nie narzekał na ten sprzęt....
tylko naped 2 rolkowy przy takiej cenie ??? to raczej nie prozomienie musze meic 4 rolkowy do 5 metrowego uchwytu przy dwurokowym bedzie sei slizgal drut widac po masie 66 kg ze za mocny to on nie bedzie caly czas sie zastanawiam nad tym tecnomigiem bylem w serwisie migomatow w bydgoszczy i pan serwisant dosyc chwali ten sprzet sam go sprzedaje i mowil ze z serwisem nie ma problemu czesci sa dosc tanie i to nie skompilowane urzadzenia pochodza z tajwanu nie chin moze i lepsze sa od typowych chinczykow
mat mówię Ci tylko jaki sprzęt jest używany w moich stronach.... jaki kupisz to już Twoja decyzja
dodam, że nie wiem jaka jest aktualna cena i figel jest produkowany w Polsce
dodam, że nie wiem jaka jest aktualna cena i figel jest produkowany w Polsce
migomat kupiony jest to lincoln cv 505
a ile kosztowała cię ta przyjemność??
wpisz sobie w googlach cv505 i podajnik lf 35 plus do tego dolicz uchwyt i przewody do polaczenia